Bitcoin ruble bazlı 46 bin dolara kadar yükseldi

Bitcoin ruble bazlı 46 bin dolara kadar yükseldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya-Ukrayna savaşı, ekonomi alanında çöküşe neden oluyor. Sadece iki ülkeyi değil tüm ülkeleri ilgilendiren bir ekonomi sıkıntısı oluyor. Ancak krizi en çok Ukrayna ve Rusya yaşıyor.  Özellikle de Avrupa ülkeleri ve Amerika yaptırımlarıyla Rusya’yı zorluyor. SWIFT işlemler başta olmak üzere birçok yaptırım kararı alındı. Rusya’nın para birimi gün içinde yüzde 30 değer kaybetti. Bu da Bitcoin ruble bazlı 46 bin dolara yükselmesine neden oldu.

Ukrayna’da Rusya ile yaşanan çatışmanın ortasında, son günlerde Rus rublesi çiftlerine bağlı Bitcoin ticaret hacimleri arttı. Kripto analiz sağlayıcısı Kaiko tarafından kaydedilen ölçümler, ruble (RUB) cinsinden Bitcoin hacminin dört gün önce, 24 Şubat’ta 1,5 milyar rubleye yaklaştığını gösteriyor. Veriler ayrıca, Bitcoin ruble çiftlerinin 28 Şubat’ta 16 sıçrayarak önemli bir prim gördüğünü gösteriyor. Dünya ortalamasından yüzde olarak daha yüksek olduğu anlamına geliyor.

Bitcoin ruble artışı dikkat çekti

Bitcoin ruble artışı dikkat çekti

İstatistikler, son 96 saat içinde Rusya’dan gelen Bitcoin için çok fazla talep olduğunu gösteriyor. Rusya’nın Ukrayna sınırlarını işgal etmesinden hemen sonra kriz daha da çok yükseldi. 

Kripto analiz sağlayıcısı Kaiko’nun gazetecisi Omkar Godbole paylaştığı verilerde, BTC/RUB paritesindeki artışa dikkat çekti. Ruble cinsinden BTC ticaret hacminin büyük bir artış yaşadığı görülüyor. Yaptırımlar rublenin %30 değer kaybetmesine yol açmıştı.

Kaiko’nun verileri, ruble cinsinden BTC hacminin Perşembe günü dokuz ayın en yüksek seviyesine ulaştığını ve yaklaşık 1,5 milyar rubleye ulaştığını gösterdi. Kaiko analisti Clara Medalie BTC/UAH çiftinin de yükseldiğini söyledi. Bitcoin-Ukrayna grivnası hacmi de yükseldi, ancak Ekim seviyeleri kadar yüksek olmadı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin