Ukrayna'ya kripto bağışı yağıyor! İşte detaylar
Ukrayna'ya kripto bağışı yağıyor! İşte detaylar

Ukrayna’ya kripto bağışı yağıyor! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Elde edilen verilere göre, Ukrayna’nın kripto çağrısının sonucunda toplam bağış miktarı 20 milyon doları aştı. Blockchain analitik firması Elliptic, bağışları takip eden bir blog yazısında, “Ukrayna hükümeti ve orduya destek sağlayanlar işgalin başlangıcından bu yana binlerce kripto para bağışı yoluyla 20 milyon dolar topladı” dedi. Bir kullanıcının da 3 milyon dolar değerinde tek bir Bitcoin bağışı aldığını da ekledi.

Bu haftanın başlarında, Ukrayna hükümetinin resmi Twitter hesabı, bir Bitcoin ve Ethereum cüzdan adresini paylaşan bir tweet yayınlamıştı. Blockchain kayıtlarına göre, bu iki adres sırasıyla yaklaşık 4,6 ve 5,6 milyon dolar bağışladı. Elliptic yayınladığı raporda açığın bir TRON adresine gönderilen ek 3 milyon dolardan ve bugüne kadar 7.2 milyon dolar toplayan Ukraynalı STK Come Back Alive tarafından gerçekleştiğini bildirdi.

Ukrayna’dan kripto bağış çağrısının ardından 20 milyon dolar taplandı!

Kripto bağışları, yeni kurulan merkezi olmayan özerk bir organizasyon veya DAO da dahil olmak üzere her yönden yağıyor. Ukrayna için para toplamak amacıyla kurulan bir DAO olan UkraineDAO, bu hafta başlarında “kavramsal protesto sanatı grubu” Pussy Riot’un kurucu üyesi olarak da bilinen Nadya Tolokonnikova tarafından duyuruldu.

Tolokonnikova şu ifadeleri kullandı:

“Amacımız, Putin’in Ukrayna’da başlattığı savaştan zarar görenlere yardım eden Ukraynalı sivil kuruluşlara bağışta bulunmak için para toplamak. Hepimizden çok daha büyük, saf bir dayanışma hareketi.”

Bağışlanan gelirin ek kaynakları arasında, bugüne kadar 280.000 doların üzerinde para topladığını iddia eden Support Ukraine Sovereignty adlı bir bağış kampanyası da yer alıyor. Elliptic’e göre grup, Help Ukraine (HUKR) adlı ayrı bir Ethereum token projesinden fon topladı

Para göndermek için yasal bağış toplama platformlarının kullanılmasına rağmen Elliptic, “mevcut durumdan yararlanıyor gibi görünen” dolandırıcılara karşı da uyarıda bulunuyor. Elliptic yayınladığı raporda, mevcut durumu istismar eden bir dizi dolandırıcı kripto para toplama dolandırıcılığı tespit ettiklerini ekledi.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin