Bitcoin neden yükseldiği gibi geri düştü? 2 sebebi var
Bitcoin neden yükseldiği gibi geri düştü? 2 sebebi var

Bitcoin neden yükseldiği gibi geri düştü? 2 sebebi var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün gece seri bir şekilde 10.000 doları aşan ve 10.500 dolara dayanan Bitcoin, 14-15 saatlik bir süre zarfında konumunu korumayı başarsa da sonrasında başladığı yere hızlıca geri döndü. Peki bu hareket tam olarak neden kaynaklanıyor?

Bu konuyu ele alan Blockchain veri ve grafik sağlayıcısı CryptoQuant dikkate değer bir rapor yayımladı. Belirtilene göre kripto para balinaları BTC’nin 10 bin doları aşmasından 24 saat önce paralarını Binance ve BitMEX gibi popüler borsalar kaydırdı. Ancak tek sebep bu değil.

1- Balina hareketleri

Binance ve BitMex, balinalar tarafından taşınan büyük Bitcoin yığınlarının ana varış noktaları gibi görünüyor.

BTC düşüşünün bu transfelrlerden sonra meydana gelmesi, balinaların borsalara taşıdığı BTC’lerin büyük bir sebep olabileceği şüphesi uyandırıyor. Bu durum kripto topluluğundaki birçok insanı rahatsız ediyor.

2- Madenciler

Fiyat çöküşünün verimsiz madenciler tarafından bir teslim olma eylemi neticesinde ortaya çıktığına dair bazı raporlar var. Ancak CryptoQuant’a göre Bitcoin madencilerinin fiyatı etkileyen dampingin aksine varlıklarını yerinde tutması muhtemel olduğundan endişelenecek bir neden yok.

Mevcut grafikler, bazı küçük madencilerin fiyat düşüşü onları ürkütmediği için teslim olmasına rağmen çoğu madencinin beklemede olduğunu gösteriyor.

Bu durumda madenciler, piyasayı dengede tutmada ve balinaların düşük fiyattan alım yapıp yüksekten satarak piyasayı geniş çapta manipüle etmesini önlemede büyük bir rol oynuyor. Madenciler satış yapmazsa halihazırda dolaşımda olan mevcut BTC’lere talep ve fiyat artacak. Bu da balinaların piyasaya büyük miktarda varlık dökmesini engelleyebilir.

zycrypto

Adam Back’ten akıllara zarar Bitcoin tahmini: “5 yıl içinde 30 kat artacak!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin