Malezya’da şehir elektriğiyle madencilik yapan beş kişi tutuklandı
Malezya’da şehir elektriğiyle madencilik yapan beş kişi tutuklandı

Bitcoin madencileri mezarlıkta madencilik yaparken yakalandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in Heilongjiang eyaletinin kuzeyindeki Daqing şehrinde bir grup Bitcoin madencisinin kaçak elektrik kullanabilmek için bölgedeki mezarlığı kullandığı ortaya çıktı.

Çinli haber kanalı Beijing News’in aktardığına göre polis, mezarlık bölgesinde yürütülen yasa dışı Bitcoin madenciliği operasyonunu ortaya çıkardı. Paylaşılan video klibe göre madenciler, faaliyetlerini yerin altında gerçekleştiriyordu.

Yer altına kurulan alanda sekiz adet Bitcoin madenciliği ekipman bulundu

Bir tünel kazdığı anlaşılan madenciler yer altında aydınlatma ekipmanları ve güç iletim araçlarının yanı sıra sekiz adet farklı BTC madenciliği ekipmanı kullanıyordu. Bir petrol şirketinin büyük bir enerji kaybı bildirmesiyle takibe alınan bölgede madenciler, ekipmanlarını çalıştırabilmek için kaçak elektrik kullanıyordu.

Son zamanlarda aynı bölgede başka yasa dışı madencilik vakalarının da bildirildiği öğrenildi. Öteki vakada ise 54 madencilik ekipmanı bir köpek bakım evinin altında ortaya çıkarıldı.

Çin madenciliğin en büyük merkezi konumunda

Bitcoin madencilik ekipmanları çok zor matematiksel problemleri çözme eğiliminde olduğu için yüksek hesaplama gücü gerektiriyor. Bu güç ise yüksek elektrik maliyetlerine yol açıyor. Bu maliyeti kaçak yollarla çözen madencilerin cebine normalin çok daha üzerinde kâr kalıyor. Ancak bu elbette büyük bir suç.

Çin en büyük dijital para madenciliği merkezi olarak kabul ediliyor. Çin’deki madenciler, küresel Bitcoin madenciliğinin önemli bir yüzdesini tek başına oluşturuyor.

cryptopolitan

Adam Back’ten akıllara zarar Bitcoin tahmini: “5 yıl içinde 30 kat artacak!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin