Ukrayna, gücünü nükleer santralden alacak bir madencilik tesisi kuruyor!
Ukrayna, gücünü nükleer santralden alacak bir madencilik tesisi kuruyor!

Bitcoin hashrate tüm zamanlar rekoru kırdı! Sebebi İran olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ağ gücünü gösteren Bitcoin hashrate değeri, 143 exahash tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin hashrate grafiği

Bitcoin hashrate
Bitcoin hashrate

Rekorun sebebi olarak İran devletinin kripto para madenciliğine ilgi duyması gösteriliyor. Ülkede madencilik faaliyetlerini “termal enerji üretimi alanında hükümet faaliyetlerini organize etmekten sorumlu” Termik Santral Holding şirketi (TPPH) yürütüyor.

İran kripto para madencileri için yeni fırsatlar sunuyor

Kripto madencilerine doğrudan hizmet vermek için bu devlet şirketinin, daha fazla gelir elde etmek adına kripto madenciliğini kolaylaştırmak için hareket ettikleri ifade ediliyor.

TPPH Başkanı Mohsen Tarztalab, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

Gerekli ekipman Ramin, Neka ve Shahid Montazeri’nin üç elektrik santraline kuruldu ve açık artırma belgeleri yakın gelecekte SetadIran.ir web sitesine yüklenecek.

İranlı enerji şirketleri en az 2018’den beri kripto madencilerine hizmet veriyor ancak bu daha çok madenciler için stratejik bir özel enerji hizmeti gibi görünüyor.

Yeni bir gelir kalemine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Tarztalab sözlerini şöyle sürdürdü:

Maalesef, sürekli fiyat artışları ve abonelere sabit fiyatlarla elektrik sağlama zorunluluğu, ülkenin elektrik endüstrisinde gelirler ve harcamalar arasında büyük bir boşluğa neden oldu ve bu boşluğu doldurmak için yeni gelir kaynaklarına ihtiyacımız var.

Çinli madencilerin önemli kısmı İran’a taşındı

Bu yeni kaynak, öncelikle bir ölçüde İran’a taşınan Çinli madencilerden geliyor çünkü madenciler başlangıçta sübvansiyonlu elektriğe erişebiliyorlardı. Daha sonra İran, kilovat başına yaklaşık 5 yüzde ödemek zorunda olan madencilere bir tür özel vergi uygulama politikasını değiştirdi.

Bu karar bazı madencilerin ülkeyi terk etmesine neden oldu ancak İran şu anda sadece madenciler için bir tür özel enerji ağı yaratıyor ve bu ağ ulusal şebekenin dışında. Hareket, İranlı işletmelere bankacılık sisteminin dışında uluslararası işlem yapma yöntemi sunmanın ek etkisiyle birlikte orada bir Bitcoin madenciliği patlaması yaratabilir.

Bu arada 22 Eylül Bitcoin fiyat analizi için buraya tıklayabilirsiniz.

trustnodes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin