Bitcoin hash rate tüm zamanlar rekorunu kırdı! BTC fiyatı ne durumda?
Bitcoin hash rate tüm zamanlar rekorunu kırdı! BTC fiyatı ne durumda?

Bitcoin hash rate ve zorluğu bir kez daha rekor kırdı: BTC fiyatı etkilenir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son 3 aydır çalkantılı bir fiyat grafiği çizen Bitcoin, 90 gün içinde 6 bin 900 dolara düştü ve 9 bin 400 dolara yükseldi. Bitcoin hash rate de artmaya devam etti ve bir kez daha rekor kırdı.

Zorluk ve hash rate zirvede

Raporlara göre madencilik zorluğu aralık ayı boyunca kısa bir süre durgunluk geçirdi ancak son 3 haftadaki hash rate’teki artış BTC zorluğunun da artmasına neden oldu. Zorluk şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 15,4 TH/s’de.

Yeni ASIC modeli Bitcoin fiyatını da artırmış olabilir

Rapor, BTC’nin zorluğunun hızla artmasının nedenlerinden birinin, Bitmain’in son Antminer S17+ sürümünden kaynaklandığını ileri sürdü. Antminer’ın en yeni sürümü, yüksek hash rate ve verimli madencilik sağlayan daha hızlı bir ASIC madencilik cihazı.

Bitcoin’in son 3 haftadaki yükselen fiyatı da eski ASIC madencilik cihazları için bir avantaj sağlıyordu ve bu da madenciliği “ekonomik olarak uygulanabilir” hale getirdi.

Özel bir Çin madencilik havuzu olan F2Pool, eski madencilik donanımına sahip insanlar ağa tekrar katıldıklarından ocak ayında tek bir haftada hash oranlarını yaklaşık 1 exahash artırdı.

Daha önce bir Coinmetrics raporu, “1 Ocak’ın başından beri yüksek seviyesini koruyan Bitcoin’in zımni hash rate’i” nedeniyle artan zorluğun desteklendiğini ortaya koyuyordu.

Haberin yazılma anında Bitcoin son 3 hafta boyunca yüzde 30’un üzerinde bir artışla önemli bir boğa dalgasının etkisi altına girmiş durumda. Artan hash rate genellikle piyasada yükseliş gösterir, bu nedenle ani artış oranı Bitcoin değerlemesi için olumlu bir işaret olarak yorumlanıyor.

ambcrypto

2020’de Bitcoin’den daha iyi performans göstermesi beklenen 3 altcoin


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin