featured

Bitcoin halving etkinliği öncesi varlığı neler bekliyor? İşte analistlerin çarpıcı tahminleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasına yönelik beklentilerin artmasıyla birlikte Bitcoin fiyatına dair spekülasyonlar da oluşmaya başladı. Ayrıca Bitcoin halving etkinliğine sadece 164 gün kalması, fiyat etrafında oluşan olumlu duyguyu canlı tutuyor. Bitcoin halving etkinliği dört yılda bir gerçekleşiyor ve bu olayın potansiyel etkisi topluluk tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor.

Bitcoin halving etkinliğinin geçmiş yıllardaki etkisi

Bitcoin halving etkinlikleri incelendiğinde, varlığın genel olarak boğa piyasasında hareket ettiğini görüyoruz. Bunun yanı sıra halving etkinliklerinden önce gerçekleşen fiyat hareketliliği asıl dikkat etmemiz gereken noktadır. Önceki halving olaylarına bakıldığında, Bitcoin’in bu dönemde geri çekilmeler yaşadığı açıkça görülüyor. Rekt Capital’in 2015/2016 tarihli bir tweet’ine göre Bitcoin yaklaşık yüzde 25 oranında geri çekilirken, 2019’da yüzde 38 civarında daha önemli bir geri çekilmeye tanık oldu. Bu geri çekilmeler bir rastlantı değildir, bu tarz geri çekilmeleri önemli fiyat hareketlilikleri takip etmiştir.

Bu veriler ışığında, Bitcoin halving etkinliklerinin genellikle fiyat hareketliliğini tetiklediği ve bu dönemlerde geri çekilmelerin yaşandığı görülmektedir. Bu nedenle, Nisan 2024’teki beklenen halving etkinliğine yaklaşırken dikkatli olmak ve olası bir fiyat düşüşüne karşı hazırlıklı olmak önemlidir. Ancak, geçmiş performans gelecekteki performansı kesin olarak tahmin etmek için bir garanti sağlamaz. Kripto piyasası oldukça volatil olduğundan, yatırımcıların risklerini yönetme stratejilerini belirlemeleri ve piyasa koşullarını yakından izlemeleri önemlidir.

Bitcoin hangi seviyeyi test edebilir?

Analistlerin tahminleri, Bitcoin fiyatında bir geri çekilme gerçekleşirse mevcut fiyatlardan yüzde 30 oranında bir düşüşe işaret ediyor. Bu senaryo gerçekleşirse, Bitcoin’in fiyatının yaklaşık 20.000 dolar seviyelerine düşebileceği öngörülüyor. Ancak bu tahminlerin aksini düşünen analistlerin de olduğunu unutmamak gerekiyor. Bitcoin’in geçmişteki fiyat döngüleriyle paralellik kuran analistler ise yükselişe işaret ediyor. Ayrıca uzun vadeli fiyat beklentilerini de koruyorlar. Son olarak, varlığın fiyatının 100.000 dolara ulaşacağına dair tahminler yaygınlaşmış durumda. Ayrıca bu beklentilerini, spot Bitcoin ETF’nin onaylanacağına dair söylentilerle destekliyorlar.

Bitcoin birikimi

Dahası, balina adreslerinin Bitcoin birikimi varlığa olan güveni tekrardan ortaya koydu. Bununla birlikte, bu adreslerin daha fazla Bitcoin alabilmek için stablecoin kullanması dikkat çekti. Geçmiş veriler izlendiğinde, bu tarz hareketlilikleri büyük dalgalanmalar takip etti.

Sonuç

Bitcoin piyasasında artan beklentiler ve Bitcoin halving etkinliğine yönelik spekülasyonlar mevcut. Geçmişteki halving etkinlikleri genellikle fiyat hareketliliğini tetikledi, ancak bu dönemlerde geri çekilmeler yaşandı. Analistlere göre, Bitcoin fiyatında yüzde 30’luk bir düşüş olasılığı bulunuyor, ancak yükseliş beklentileri de var. Piyasa volatilitesi yüksek olduğundan risk yönetimi önemlidir. Ayrıca balina adreslerinin Bitcoin birikimi ve diğer faktörler de fiyatı etkileyebilir. Yatırım yaparken dikkatli olunmalı ve piyasa koşullarını izlemek önemlidir.

zycrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin