Ekim ayında Bitcoin fiyatından neler beklemeliyiz? İşte potansiyel fiyat tahminleri
Ekim ayında Bitcoin fiyatından neler beklemeliyiz? İşte potansiyel fiyat tahminleri

Ekim ayında Bitcoin fiyatından neler beklemeliyiz? İşte potansiyel fiyat tahminleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Eylül ayında Bitcoin önemli bir düşüş eğilimi yaşadı, ancak ay sonunda hafif bir toparlanma göstererek 27 bin dolara yükseldi. Yine de Ekim ayı, SEC’in Grayscale kararı ve birden fazla spot ETF lansmanı da dahil olmak üzere çok sayıda önemli olayla birlikte heyecanın artacağını vaat ediyor. Sonuç olarak, BTC için yoğun fiyat dalgalanmaları görebiliriz, bu da potansiyel olarak alıcıların lehine olabilir.

Ekim ayı Bitcoin için tarihsel olarak yükseliş eğilimi gösterdi

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, spot Bitcoin ETF’sine ilişkin kararını erteliyor ancak Ekim ayı, fon ihraççıları ve kripto sektörü için çok beklenen netliği sağlayabilir.

Düzenleyici kurum, Grayscale Investments ile ilgili bir davada Ağustos ayında mahkeme salonunda yaşadığı gerilemeye itiraz edip etmeyeceği konusunda bir kararla karşı karşıya. Ayrıca önümüzdeki ay Ethereum vadeli işlemleri içeren ilk ETF’lerin lansmanına da tanık olabiliriz. Sonuç olarak önümüzdeki ay Bitcoin için bir satın alma talebi oluşabilir.

Coinglass verilerinden elde edilen bilgilere göre, Bitcoin’in Ekim ayındaki performansı başlangıcından bu yana ağırlıklı olarak yükseliş yönünde olmuştur. Ekim ayı, 2013’ten başlayarak, 2014 ve 2018’de yalnızca iki istisna dışında, Bitcoin’in fiyatında sürekli bir artışa tanık oldu.

Rakamların derinliklerine indiğimizde, Bitcoin yalnızca olumlu getiriler elde etmekle kalmadı, aynı zamanda bu ay boyunca %20’nin üzerinde etkileyici bir ortalama getiri elde etmeyi de başardı. Dolayısıyla, bu tarihsel verilerden ve ortalama getiri oranından, Bitcoin’in önümüzdeki Ekim ayındaki fiyat gidişatına ilişkin ikna edici bir durum ortaya çıkıyor. Eğilim doğru çıkarsa ve kripto piyasası olumlu kalırsa, Bitcoin fiyatının yaklaşık 32.400 dolara yükseldiğine tanık olabiliriz.

BTC fiyatında sırada ne var?

Birkaç gün süren zorlukların ardından Bitcoin, son zamanlarda hareketli ortalamaların üzerine çıktı. Şu anda boğalar, ayıların fiyatı 26.840 dolar seviyesindeki 20 günlük üssel hareketli ortalamanın altına çekmesini engellemek için çalışıyor. Yazının yazıldığı an itibarıyla BTC fiyatı dünkü orana göre %0,5’in üzerinde artışla 27.022 dolardan işlem görüyor.

Hareketli ortalamalarda yükselen bir yükseliş eğilimi var ve göreceli güç endeksinin (RSI) pozitif işaretler göstermesi, yukarı yönlü bir momentuma işaret ediyor. Hafif bir direncin 27.500 dolar seviyesinde olması bekleniyor ancak bu direnç seviyesi aşılabilir.

BTC fiyatı daha sonra 28.201 dolarlık bir sonraki dirence yaklaşabilir ve eğer başarılı olursa, boğalar ve ayılar arasında önemli bir çekişmenin beklendiği 30.108 dolara doğru ilerleyebilir.

Diğer taraftan, 26.000 dolar işareti çok önemlidir. Eğer ihlal edilirse ayılar avantaj elde edebilir. Bu potansiyel olarak fiyatın 24.845 dolarlık güçlü destek seviyesine doğru düşmesine yol açabilir.

coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin