Bitcoin balinaları kripto piyasasının kontrolünü ele geçiriyor!
Bitcoin balinaları kripto piyasasının kontrolünü ele geçiriyor!

Bitcoin balinaları kripto piyasasının kontrolünü ele geçiriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain veri platformu Glassnode, Bitcoin adreslerinin en üst %1’lik kısmının kripto para biriminin mevcut dolaşımdaki arzının neredeyse %99’una sahip olduğunu belirledi.

Bu rakam, yatırımcıların bu tutarı en son Haziran 2023 sonunda kontrol ettiği zaman üç ayın en yüksek seviyesini temsil ediyor. Yine de, bunların çoğunun kullanıcılarının kripto paralarını kendi adlarına tutan borsalar olduğunu belirtmek gerekir.

BTC birikimi

Glassnode‘un tahminlerine göre, BTC adreslerinin en üst %1’i şu anda varlığın mevcut arzının %98,913’ünü (yaklaşık 19.5 milyon coin) elinde tutuyor.

Bu yatırımcılar Haziran ayının başından bu yana bir birikim çılgınlığı içindeydiler ve BTC’nin 30.000 doların üzerine çıkma girişiminin başarısız olması nedeniyle önümüzdeki haftalarda yükselişi kısa süreliğine durdurdular.

Bununla birlikte, birincil kripto para birimi Temmuz ayında bir mini boğa koşusuna girdi ve imrenilen seviyeyi aştı, bu da balinaların ilgisinin yeniden artmasına ve sahip oldukları arzın yüzdesinin artmasına neden oldu.

Mayıs ayında BTC adreslerinin en üstteki %1’inin, çıkarılan yaklaşık 19.5 milyon coinin %99’una sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

1.000+ BTC tutan adresler rekor seviyeye düştü

Başka bir kayda göre, 1.000 BTC veya daha fazlasına sahip Bitcoin adreslerinin 2019 seviyelerine düştüğü bildirildi. Spesifik olarak, 27 Eylül’deki rakamlar, önde gelen dijital varlığın (mevcut kurlarla hesaplanan) 26.4 milyon dolardan fazla değerini tutan yalnızca 1.997 cüzdanın olduğunu gösterdi.

Düşüş trendi, Terra çöküşü, Celsius Network iflası ve FTX erimesi gibi çöküşlere tanıklık eden geçen yıl boyunca belirgindi.

Buna karşılık, kripto piyasasının patlama yaşadığı ve birincil dijital para biriminin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan neredeyse 70 bin dolara yükseldiği 2021 yılında bu tür yaklaşık 2.500 Bitcoin adresi vardı.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin