Bitcoin fiyatında büyük kırılma: Olumlu göstergelere rağmen dikkatli olunması gerekiyor!
Bitcoin fiyatında büyük kırılma: Olumlu göstergelere rağmen dikkatli olunması gerekiyor!

Bitcoin fiyatında büyük kırılma: Olumlu göstergelere rağmen dikkatli olunması gerekiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Günlük zaman diliminden yapılan teknik analiz, Bitcoin için düşüş eğilimini işaret ediyor. 13 Temmuz’da BTC’nin fiyatı 31.800 dolarla yeni yıllık en yükseğine ulaştı, ancak daha sonra hızla düştü.

Ertesi gün, aşağı yönlü yutan bir şamdan formasyonu oluştu. Model, bir önceki günün yükseliş mumunu tamamen yutan büyük bir düşüş şamdanı (kırmızı daire) ile karakterize edilir. Bu tür modeller genellikle potansiyel aşağı yönlü hareketlere işaret eder.

Aşağı yönlü formasyonun ardından Bitcoin, bir süre boyunca 30.000 dolarlık yatay seviyenin üzerinde kaldı, ancak sonunda 23 Temmuz’da kesin bir şekilde aşağı yönlü bir hareketle kırıldı. Bu çöküş, önceki tüm kırılmanın bir sapma olarak kabul edilmesine neden olur. Sapma, genellikle keskin bir düşüşü takip eden düşüş eğilimini gösterir.

Bitcoin (BTC) Price Deviation

Günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI), belirgin bir şekilde düşüş eğilimi gösteriyor. RSI, yatırımcılar tarafından piyasa koşullarını ve bir varlık etrafındaki duyguyu değerlendirmek için kullanılan bir momentum göstergesidir ve aşırı alım veya aşırı satım durumunu gösterir.

Tipik olarak, 50’nin üzerinde bir RSI okuması ve yukarı yönlü bir eğilim, alıcıların avantajına sahip olduklarını gösterir. Öte yandan, 50’nin altındaki bir okuma bunun tam tersini gösterir. Şu anda RSI, düşüş eğiliminde ve 50’nin altında, bu da ayı eğiliminin işaretleri olarak kabul edilir.

Buna ek olarak, fiyat düşüşü ile birlikte RSI, 23 Haziran’dan bu yana oluşan üçlü bir düşüş sapmasını onayladı (yeşil çizgi). Düşüş sapması, fiyat yükselirken momentum göstergesinin azaldığı durumlarda meydana gelir. Bu, yükseliş hareketinin arkasındaki gücün azaldığını gösterir. Bu desen genellikle bir ayı eğilim dönüşünü haber verir.

Bitcoin fiyat tahmini: Dalga sayısı dibi öngörüyor

Günlük zaman dilimine benzer şekilde, altı saatlik grafik, BTC fiyatının düzeltme yaptığını ancak düzeltmenin sona erdiğini gösteriyor.

Dalga sayısı analizine göre, 14 Haziran’dan bu yana BTC fiyatında beş dalgalı bir artış yaşandı. Eğer bu dalga sayımı doğruysa, fiyatın ardından muhtemelen bir W-X-Y düzeltme deseni takip ettiği anlamına gelir.

24 Temmuz’da Bitcoin fiyatı, 0.382 Fibonacci geri çekilme destek seviyesinde (yeşil simge) sıçradı. Fibonacci geri çekilme teorisine göre, bir yönde önemli bir fiyat değişikliğinden sonra, fiyatın önceki bir fiyat seviyesine kısmen geri çekilmesi beklenir, ardından aynı yönde devam etmesi.

Ayrıca, bu sıçrama kanalın destek çizgisiyle çakıştı. Bu, hareketin kanal içinde düzeltme olduğunu daha da olası kılar. Ancak düzeltmenin tamamlandığını doğrulamak için kanaldan bir çıkış gereklidir.

Bu durumda, BTC fiyatının muhtemelen kanalın direnç çizgisinden çıkması ve mevcut fiyattan %8 artarak yıllık en yükseğine, yani 31.800 dolara yükselmesi beklenir.

Bitcoin (BTC) Price Decrease

Bununla birlikte, olumlu Bitcoin fiyat tahminine rağmen, 24 Temmuz düşük seviyesi olan 28.842 doların altına bir hareket, düzeltmenin henüz tamamlanmadığı anlamına gelir. Bu durumda, kanalın destek çizgisine doğru başka bir düşüş olması olasıdır.

0.618 Fibonacci geri çekilme desteği olan 27.300 dolarda net ve kesin bir kapanış, fiyatın yerel bir zirveye ulaştığına işaret edecektir. Bu senaryoda, Bitcoin fiyatı 25.000 dolara kadar düşebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin