SEC

SEC; Coinbase’den Shiba Inu, Cardano ve diğer altcoinleri delist etmesini istedi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), ABD’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase’den, platforma karşı başlattığı yasal işlem öncesinde Bitcoin dışındaki tüm altcoinlerin alım satımını durdurmasını istediği bildirildi.

Bu hareket, düzenleyici kurumun yetkisini kripto piyasasında daha geniş bir kapsama yayma niyetine işaret ediyor. SEC Başkanı Gary Gensler, Bitcoin dışındaki çoğu kripto para biriminin menkul kıymet olduğuna dair inancını dile getirdi.

SEC’ın tutumu kripto para piyasasında belirsizlik yaratıyor!

Bununla birlikte ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum ve bir dizi altcoin konusundaki tutumu belirsizliğini koruyor. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Financial Times’a verdiği son röportajda, SEC’in geçen ay Nasdaq’ta listelenen firmaya komisyoncu olarak kayıt yaptırmadığı için dava açmadan önce Bitcoin hariç tüm kripto paraların platformdan çıkarılmasını tavsiye ettiğini açıkladı.

Armstrong’a göre, Coinbase bunu kabul etseydi SEC’e kayıt olmadıkları sürece Amerikan kripto işletmelerinin çoğunun yasadışı olarak faaliyet gösterdiğine dair bir emsal oluşturacaktı.

SEC’in davası, Coinbase’in platformundaki 13 kripto para birimini menkul kıymet olarak tanımlarken Ethereum veya diğer bazı büyük tokenleri içermiyordu ve Gensler’in bu varlıklar üzerindeki pozisyonu konusundaki belirsizliği artırdı.

SEC

SEC’in denetimi ele geçirmesi, kripto borsaları için çok daha sıkı uyum standartları anlamına gelecektir. ABD kripto piyasasında düzenleyici netlik hâlâ zor ve bu kripto tokenlerin menkul kıymet olmadığı varsayımı üzerine inşa edilen işletmelerin faaliyetlerini durdurması gerekebilir.

SEC, Coinbase’in Bitcoin dışındaki tüm altcoinleri listeden çıkarmasını içeren potansiyel bir anlaşmanın sonuçları hakkında henüz resmi bir yorumda bulunmadı. Herhangi bir büyük değişiklik halka arzları ya da tokenların perakende ticaretini önemli ölçüde etkileyebileceğinden, bu durum ABD’deki kripto endüstrisinin geleceğini belirsiz bırakıyor. Bununla birlikte son Ripple kararı, yıpranmış kripto para birimi endüstrisine biraz iyimserlik hissi yarattı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin