Bitcoin fiyatı, yeniden destekleri deneyecek mi?

Bitcoin fiyatı, yeniden destekleri deneyecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 3 günlük iyi bir Bitcoin performansından sonra sular duruldu. Sakin ve yatay bir döneme geçen Bitcoin fiyatı, yeniden aşağıya yönünü çevirme endişesi taşıyabilir. Bu endişe yatırımcıyı temkinli olmaya davet ediyor. 45.000 dolar üzerinde yeni bir artış yapmaması desteklere inmesine neden olabilir. 

Rusya-Ukrayna çatışması, Bitcoin ve diğer kripto fiyatlarını etkileyen savaş cephesinden gelen her güncellemeyle kriptoyu merkeze getirdi. Bu aşamada kripto analistleri fikir ayrılığına düşmüş gibi görünüyor.

Bitcoin’in oynaklığı ise günlük hatta saatlik analizlerin bile değişmesine neden oluyor. Temel analizin daha çok işe yaradığı ve uzun vadeli bakışların ön plana çıktığı bir zaman içindeyiz. Bu yüzden BTC seviyelerini tahmin etmek gerçekten zor. Şimdi piyasadaki en popüler tahminlere bakalım.

Bitcoin fiyatı ve tahminler

Bitcoin fiyatı ve kripto piyasası, Rusya-Ukrayna savaş haberlerinin patlamasıyla büyük kayıplar yaşamıştı. Bitcoin fiyatı, 33 bin dolar fiyat aralığında yerel dip seviyeleri yeniden test etti. Birçok popüler altcoin, tüm zamanların en yüksek seviyelerinin %50’sinden fazla düştü. Birçok kripto analisti, Bitcoin’in son dip seviyelerini 29 bin dolardan dibe kadar yeniden test edeceğine inanıyor.

Ancak, ABD ve müttefiklerinin Rusya’ya karşı yaptırımlarla bir araya gelmesi ve kripto paranın Ukraynalılar için önemli bir finansal kolaylaştırıcı olarak merkez sahneye çıkması, piyasa duyarlılığını değiştirdi. Bitcoin son 2 günde %10’dan fazla arttı ve şu anda geriye sadece bu bir kopuş mu yoksa sahte bir çıkış mı olduğu sorusu kalıyor.

Popüler kripto analisti güvenilir varlığın, 30 bin doların altındaki seviyeleri yeniden test etme senaryosunu paylaştı. Bitcoin fiyatı, 45 bin ila 48 bin dolar arasında büyük bir arz bölgesine ve büyük olasılıkla en güçlü dirence sahip. Analizine göre, Bitcoin zaten 42-43 bin dolarlık direnci kolaylıkla çevirdiği için bu senaryo pek olası değil.

Bitcoin için muhtemel senaryo

Birçok kripto analisti, iki senaryodan birinin muhtemelen gerçekleşeceği konusunda aynı düşünceye sahip. İlk senaryolar, Bitcoin’in sığ geri çekilmelerle karşı karşıya kalması ve 38 bin ile 40 bin dolar fiyat aralıklarını yeniden test etmesi. İkinci senaryo ise, fiyatın aslında yerel direnci 45 bin dolardan kırması ve tüm zamanların en yüksek seviyelerini oluşturmak üzere hareket etmesi.

Bitcoin fiyatı, yaşanılan temel haberlerle birlikte hareket ediyor. Bu ayın Fed toplantısı da piyasanın hangi yönde kopuş yapacağına bir gösterge olabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin