FC Barcelona kendi kripto parasını yaratmayı planlıyor!

FC Barcelona kendi kripto parasını yaratmayı planlıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Barcelona, Polkadot ve Binance gibi kripto firmalarıyla olası ortaklıkları reddetti. Spor Kulübü, kendi dijital varlıklarını yaratmayı amaçlıyor.

FC Barcelona, mali durumunu artırmak için yeni bir kripto para birimi geliştirme planlarını açıkladı. Kulübün başkanı Joan Laporta, planı Katalan’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi 2022’de duyurdu.

Barcelona kendi kriptosunu yaratmak istiyor

Başkana göre token, Barca’nın finansman sağlama ve diğer kulüplerle rekabet etme yolu olarak öne çıkıyor.

Taraftar (fan) tokenleri yeni olmasa da Barcelona kendi kripto para birimine sahip olan ilk futbol kulübü olabilir. Ancak kulüp bununla da yetinmeyi planlamıyor; başkan ayrıca kulübün Metaverse ve NFT’lerini geliştirme olasılığını da önerdi.

Laporta, kripto şirketleriyle olası bir sponsorluğun reddedilmesinin nedenini kulübün kripto hırsları olarak açıkladı.

Bu açıklama, Barcelona’nın Polkadot ve Binance’in sponsorluk tekliflerini reddetme kararına göndermede bulunuyor. Kulüp, kripto şirketleri yerine yayın devi Spotify ile ortak olmayı seçti.

Fan tokenlerin piyasa değeri düşüyor

Barcelona bağımsız bir token fikrini düşünüyor olsa da Avrupa’nın dört bir yanındaki diğer futbol kulüpleri, blockchain ağlarıyla ortaklık kurarak taraftar tokenlerini yarattı. Mevcut veriler, fan tokenlerin şu an spor alanında en yaygın kripto benimseme biçimi olduğunu gösteriyor.

Juventus, Paris-Saint Germain, Lazio, Galatasaray, Manchester City ve daha pek çok futbol kulübü taraftar tokenlerini piyasaya sürdü. Barselona’nın bile halihazırda 29 milyon dolarlık bir piyasa değeri olan BAR adlı bir tokeni var ve bu da onu en değerli üçüncü fan token yapıyor.

Diğer ilk ikisi, sırasıyla 51 milyon dolar ve 38 milyon dolar değerinde PSG ve Manchester. İki token Socios tarafından çıkarıldı ve Chiliz blok zinciri üzerine inşa edildi.

Bununla birlikte, taraftar tokenlerinin toplam piyasa değeri geçen yıldan bu yana azaldı ve şu anda 354 milyon dolar seviyesinde bulunuyor. Bu, geçen yılın sonundaki 417 milyon dolarlık piyasa değerinden yaklaşık %15’lik bir düşüşü gösteriyor.

Düşüş, genellikle listelendikten sonra değerde büyük bir düşüş yaşayan fan tokenlerin tipik performansını ortaya koyuyor. Bunun nedeni net olmasa da, gerçek spor hayranlarından ziyade spekülatörlerin alana hâkim olması muhtemel.

Ayrıca, çoğu taraftar tokeninin kendilerine bağlı herhangi bir özel avantajı yoktur, bu da onları çekirdek hayranlar için çekici yapmaz.

Bu tokenlerin gerçek değerini koruması ve hayranları çekmesi için, sahiplerinin oy hakları, ödüller, ticari ürünler ve onları kulübe bağlayan diğer özellikler gibi avantajlardan yararlanması gerekir. Barcelona zaten piyasaya aşina olduğundan, yeni kripto para biriminde daha iyi kararlar verme şansı olabilir.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin