Bitcoin fiyatı dibi görürken hash rate sabit kaldı: BTC toparlanabilecek mi?
Bitcoin fiyatı dibi görürken hash rate sabit kaldı: BTC toparlanabilecek mi?

Bitcoin fiyatı dibi görürken hash rate sabit kaldı: BTC toparlanabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin blok zincir ağının hash rate’i, BTC’nin fiyatı geçtiğimiz günlerde 24 saatlik bir süre içinde yaklaşık yüzde 50 düşerken pek yerinden kıpırdamadı. Peki bu durum neyi gösteriyor?

“Madencilik firmaları direniyor, bu iyi bir işaret.”

Saygın endüstri yöneticileri tarafından ortaya atılan iddiaya göre büyük madencilik firmaları, bu düşüşe teslim olmadı ve bu son derece olumlu bir işaret.

BlockTower Capital Baş Yatırım Sorumlusu ve Yönetici Ortağı Ari Paul gibi kripto para piyasasında yüksek profile sahip yatırımcılar, yatırımcıların 4 bin dolardan satış yapmaya karar vermediklerini söyledi.

Winklevoss Twins ve Galaxy Capital LP CEO’su Michael Novogratz gibi büyük Bitcoin sahiplerinin taşıdığı bu güçlü inanç, 3 bin dolar ortalarındaki düşüş sırasında satış yapmayan balinaların kısa vadede teslim olmayacağını gösteriyor.

Büyük ölçekli madencilik merkezlerinin, önümüzdeki ay gerçekleşmesi beklenen halving’den önce önce en az 12 aylık madencilik maliyeti hazırladığı söyleniyor. Bu durumun önümüzdeki dönemde piyasa üzerinde çok büyük bir satış baskısına sebep olabileceği belirtiliyor.

Bitcoin ağının hash rate’indeki göreceli istikrar, madencilerin Bitcoin’in uzun vadeli fiyat trendinden emin olduklarını da gösteriyor.

Bitcoin toparlanabilecek mi?

Kripto para piyasasında satışların çoğu, koronavirüs pandemisine yönelik korku yoğunlaştıkça ABD ve Avrupa’daki hisse senetlerinin satılmasından kaynaklandı.

Bu durum, ABD ve Avrupa hisse senedi piyasası önümüzdeki aylarda koronavirüs salgını yavaşladıkça toparlanmaya başlarsa, Bitcoin de dahil olmak üzere kripto varlıkların iştahını canlandırabileceği anlamına geliyor.

Eski Stanford profesörü ve klinik ve mikrobiyal genomiklerle ilgili makaleleri olan saygın araştırmacı Balaji Srinivasan konuyla ilgili şunları söyledi:

Çin, Kore, Singapur ve Tayvan’daki yeni vakalar, virüsü tamamen ortadan kaldırmanın düşündüğümüzden daha kolay olabileceğini gösteriyor. Eğer öyleyse hedefimiz eğriyi düzleştirmek değil onu parçalamak olmalıdır. Tanılama ve ilaçları hızlandırırken yeni vakaları sıfıra indirmeyi amaçlamalıyız.

Bitcoin ve ABD hisse senedi piyasası arasındaki korelasyonun devam etmesi halinde, tüm gözler koronavirüs salgınında kalmaya devam edecek.

cryptoslate

Uzman görüşleri ve analiz: Bitcoin bu çöküşten kalkabilecek mi?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin