featured

Bitcoin fiyatı BlackRock’ın ETF onayıyla yükseliyor: 40.000 dolara ulaşmak mümkün mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı çarşamba sabahı 29.000 doların üzerine çıktı. Blackrock’un Bitcoin ETF onayını ön planda tutan kurumsal yatırımcılar devam eden ralliyi yönlendiriyor gibi görünüyor. BTC, 2004 yılında ilk GOLD ETF’si piyasaya sürüldüğünde yaptığı gibi altın ile aynı yörüngede fırlayacak mı?

Borsa Yatırım Fonu (ETF), bir varlığın fiyatını takip eden ve yatırımcıların bu varlığa doğrudan sahip olmadan maruz kalmalarını sağlayan bir finansal üründür. Blackrock’un Bitcoin ETF’si, onaya tabi olarak BTC’nin hisse senetleri ve endeks fonlarına benzer şekilde geleneksel borsalarda dolaylı olarak işlem görmesine olanak tanıyacak. Bu da Bitcoin’i ve kripto para sektörünü daha geniş bir pazara açmaya hazırlanıyor.

İşte Bitcoin ETF’nin yakın gelecekte BTC fiyatlarını nasıl 40.000 doların üzerine çıkarabileceğine işaret eden bazı kritik istatistiksel ölçümler.

  • ABD borsasının toplam piyasa değeri 40,5 trilyon dolar değerindedir.
  • Bu ABD borsası, mevcut küresel kripto piyasası kapitalizasyonundan (TOTALCAP) yüzde 3,600 daha büyüktür.
  • SPDR Gold Shares Kasım 2004’te ilk Altın ETF’sini (GLD) piyasaya sürdüğünde altın fiyatı 700 dolar idi.
  • Ağustos 2011’e gelindiğinde Altın fiyatı yüzde 250’lik bir artışla tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.450 dolara ulaşmıştır.
Gold Price Data 2004 – 2023 | Kaynak: Trading View

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin üzerine büyük bahisler oynamaya başladı

Zincir üzerindeki veriler, Blackrock’un ETF başvurusunun haber tellerine düşmesinden bu yana kurumsal yatırımcıların BTC’de yükseliş pozisyonu almaya başladığını gösteriyor.

Özellikle IntoTheBlock’un verileri, Balina Yatırımcılarının art arda 3 gün boyunca alım satım faaliyetlerini artırdığını ortaya koyuyor. 17 Haziran ile 20 Haziran kapanışı arasında BTC Büyük İşlemleri 11.360’tan 16.360’a yükseldi. Bu, yalnızca üç işlem gününde yüzde 47’lik büyük bir artışı temsil ediyor.

Büyük İşlemler, kurumsal yatırımcıların ve yüksek net değere sahip bireylerin alım satım faaliyetlerini, 100.000 doları aşan günlük onaylanmış işlem sayısını toplayarak izler.

Bitcoin
Blackrock Bitcoin (BTC) fiyatı Haziran 2023 Kaynak: IntoTheBlock

Yukarıdaki grafik, Blackrock’un son ETF başvurusunun kurumsal yatırımcıların BTC’ye olan güvenini artırmada önemli bir rol oynamış olabileceğini gösteriyor. Düzenleyici otoritelerin bir Bitcoin ETF’sini potansiyel olarak onaylaması, Bitcoin’in bir varlık sınıfı olarak ana akım kabulü ve meşruiyetine yönelik önemli bir adımdır.

İşler planlandığı gibi giderse Bitcoin sahipleri BTC’nin yakın gelecekte 40.000 doların kilometre taşını geri almasını bekleyebilirler.

BTC fiyat tahmini: Blackrock ETF onayı Bitcoin’i 33.000 dolara çıkarabilir

IntoTheBlock’un IOMAP verileri, BTC’nin fiyatının 27.000 doların üzerinde istikrarlı bir destek oluşturduğunu gösteriyor. BTC 26.400 – 27.400 dolar aralığının üzerinde kaldığı sürece, yeni bir 2023 zirvesine ulaşma şansına sahip.

Ancak önce BTC’nin 29.500 dolarlık ilk direnci aşması gerekiyor. Burada, 860.000 adres ortalama 29.484 dolar fiyatla 239.000’den fazla BTC satın aldı. BTC bu bölgeyi ölçeklendirebilirse, 33.000 dolara kadar çok daha az dirençle karşılaşacaktır.

Kaynak: IntoTheBlock

Yine de Bitcoin aniden 26.000 doların altına düşerse BTC başka bir düşüş eğilimine girebilir. Ancak yukarıda da belirtildiği üzere, BTC 26.400 dolar civarında sağlam bir desteğe sahip olacak. Bu bölgede, 2,38 milyon adres minimum 26.493 dolar fiyatla 1,14 milyon BTC satın aldı. Ancak bu destek başarısız olursa BTC tekrar 25.000 doların altına inebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin