Bitcoin büyük düzeltme görüyor - Şimdi girme zamanı mı?
Bitcoin büyük düzeltme görüyor - Şimdi girme zamanı mı?

Bitcoin büyük düzeltme görüyor – Şimdi girme zamanı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların en büyüğü Cumartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 62.000 doları geçerken Bitcoin ateşi zirveye ulaştı. Ancak o zamandan beri, Bitcoin fiyatı 55.000 doların altına düştüğü için 7000 doların üzerinde bir düzeltme gördü. Bu, dışarıda bekleyenler ve yeni yatırımcılar için iyi bir zaman mı, yoksa daha fazla satış mı göreceğiz?

Bitcoin fiyatındaki düşüş belki de Hindistan Hükümeti’nin kripto para birimlerini yasaklama kararıyla tetiklendi. Buna ticaret, tutma ve hatta madencilik dahil. Önerilen bir yasa, şirketlere ve bireylere kripto ile ilgili faaliyetlerden çekilmeleri için sadece 6 ay süre veriyor.

Kripto para birimlerini yasaklayan ülkeler yeni bir şey değil. Çin, kriptoyu yıllar boyunca bir şekilde veya başka şekilde yasakladı. İç Moğolistan’da son zamanlarda Bitcoin madenciliği yasağı Nisan ayında yürürlüğe girecek. Yerel yönetim, bölgenin karbon ayak izini azaltmak için yasağı uyguladığını belirtti.

Bitcoin için oldukça aşağı yönlü bir faktör de kurumsal yatırımcıların son zamanlarda satış yapması. Zincir üzerindeki ölçümler sitesi Glassnode’a göre, 1.000 BTC veya daha fazla cüzdanı olan varlıkların (balinaların) sayısı bitcoinlerini satarak % 10’dan fazla keskin bir düşüşe neden oluyor.
Glassnode ölçümlerine göre, 2013 yılından bu yana, meşhur Mt.Gox başarısızlığından hemen önce balinaların bu kadar büyük bir çıkışı görülmedi.

LookintoBitcoin’deki Pi Cycle Top göstergesi de çok yakın bir pazar zirvesi öngörüyor gibi görünüyor. Gösterge, 350 DMA x2’nin 111 MDA’ya karşı nasıl hareket ettiğini izleyerek çalışır. Geçtiklerinde, sadece birkaç gün içinde son 3 boğa piyasasının zirvesini çok doğru bir şekilde tahmin etti.

Sonuçta Bitcoin fiyatı için oldukça kötü haberler. Bununla birlikte, birçok analist ve yorumcu hala aşırı derecede yükseliş eğilimi gösteriyor ve boğa piyasasının hala yürüyecek çok alanı olduğunu ve fiyat tahminlerinin 100.000 $ ile 400.000 $ ‘ı aştığını söylüyorlar.

Enflasyonun yolda olabileceği ve ABD dolarının yakın zamanda büyük bir ralli gibi görünmediği göz önüne alındığında, Bitcoin fiyatı bu tahminleri yine de karşılayabilir. Girmek için bir şans arayan yatırımcılar, muhtemelen bu düzeltmeden faydalanabilir.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin