featured

Bitcoin (BTC) fiyat analizi: Bitcoin bu seviyeleri test ettikten sonra düşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yılbaşı yaklaşırken kripto para piyasası Bitcoin fiyatındaki düşüşün etkisi altında. Yıl sonunda kripto paralarda bir Noel rallisi beklentisi, BTC fiyatındaki bu beklenmedik hareketle zayıfladı. Özellikle BTC fiyatında kaydedilen düşüş momentumunun ortasında, önde gelen kripto para biriminin yakın geleceği hakkında soruları gündeme geldi.

Ünlü analist Ali Martinez, Bitcoin fiyatındaki düşüşü analiz etti!

Bitcoin fiyatındaki son düşüş, kripto para yatırımcılarının piyasada son birkaç haftadır yaşanan son ralli beklentisini düşürdü. Bu sırada önde gelen analist Ali Martinez, BTC fiyat hareketinin altında yatan nedenleri paylaştı ve madencilerin son zamanlarda önemli miktarda BTC boşalttığını ortaya koydu. Martinez’e göre Bitcoin madencilerinin 3.000 BTC’yi boşalttığını ve bunun toplamda 129 milyon dolar gibi şaşırtıcı bir rakama ulaştığını söyleyen bir grafik paylaştı.

Kripto topluluğu, Bitcoin madencilerinin kitlesel bir satış gerçekleştirdiğinin ortaya çıkmasının ardından, mevcut piyasa koşullarına yeni bir tetikleyici eklenmiş oldu. Ali Martinez paylaştığı grafikte madencilik faaliyetlerinin Bitcoin’in fiyat gidişatı üzerindeki potansiyel etkisini vurgulayarak piyasa duyarlılığında kayda değer bir değişime işaret etti.

Bu arada, daha geniş dijital varlık alanında bir düşüş yaşanırken 3.000 BTC’nin ani satışı bir belirsizlik unsuru yaratarak yatırımcıların kısa vadeli sonuçlar hakkında spekülasyon yapmasına neden oluyor. Ancak madencilerin satış dalgası MicroStrategy BTC alımı ile önemli ölçüde absorbe edildi.

MicroStrategy’nin yeni BTC hamlesi fiyatı nasıl etkiledi?

Bitcoin fiyatı güne yükselişle başladı ve 43.000 doların üzerine çıktı, ancak ayılar kısa süre sonra seviyeleri geri çekti. Bu yükselişin ardındaki nedenin MicroStratergy’nin en son 614 milyon dolarlık lider dijital coin BTC alımından kaynaklandığı düşünülüyor. Ayrıca BTC fiyatı, mevcut konsolidasyonun ötesinde sağlıklı bir yükselişi tetikleyebilecek gizli bir yükseliş ivmesine hazırlanıyor.

Mevcut ticaret düzeni, fiyat aralığını iyi düzenlenmiş kanal içinde göstermektedir. Geçtiğimiz birkaç gün içinde BTC fiyati biraz yükseldi ancak sağlıklı bir yükseliş sağlayamadığı için kazançlarını korumakta zorlandı. BTC fiyat rallisi üzerinde bir yükseliş toparlanması olasılığı belirirken, boğaların güçlerini kaybetme olasılığı da ortaya çıkıyor.

Bitcoin

Yukarıdaki grafik, OBV veya denge hacmi yükselen trend çizgisinin altına düşerken fiyatın yukarı yönlü bir yörüngeyi koruduğunu göstermektedir. OBV, fiyat trendlerini belirlemek için hacim değişikliklerini kullanan ve fiyatın yeni bir düşüş eğilimine girebileceğini gösteren teknik bir göstergedir. Trend yükseliş yönünde olsa da OBV düşüş yönünde görünüyor ve aşağı yönlü kırılıyor. Ayrıca, süper trend hâlen etkili, bu da fiyatın kama içinde kalmaya devam edene kadar yükselişte kalacağını gösteriyor.

Ayrıca konsolidasyonun zirvesine ulaşmadan önce takozun kırılması bir güç işareti olarak kabul edilebilir. Bu durum, boğa bayrağından bir kopuşla sonuçlanabileceğinden, fiyat seviyelerini önceki yüksek seviyelere yakın seviyelere yükseltebilir. Formasyondan bir kopuş, BTC fiyatının bir sonraki fiyat hareketine hazırlandığını gösteren bir işaret kabul ediliyor.

Güncel Bitcoin fiyat analizi:

Tatil sezonu yaklaşırken bazı piyasa gözlemcileri hem balinaların hem de perakende yatırımcıların mola vermesiyle birlikte, tatil havasının ticaret faaliyetlerinde geçici bir yavaşlamaya yol açtığına inanıyor. Bitcoin fiyatı bu yazının yazıldığı an itibariyle yüzde 1,25 puanlık bir düşüşle 42.29,78 dolara geriledi ve son 24 saatteki işlem hacmi yüzde 12,48 düşüş gösterdi. Bu düşüşle birlikte ek olarak son dönemdeki düşüş haftalık fiyattan yaklaşık yüzde 4 oranında silinirken, son 30 günde yüzde 12 artış gösterdi.

BTC günlük fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Teknik açıdan Bitcoin, boğaların yeni bir yükseliş başlatmak için doğru zamanı beklediğini gösteren iki seviye arasına sıkışmış durumda. BTC fiyatı son birkaç saat içinde biraz yükseldi ancak satış baskısı birikmeye başladıkça daha da konsolide olmaya başladı.

Sonuç

Sonuç olarak BTC fiyatındaki son düşüş ve madencilik rezervlerinin aralık ayının başından bu yana düşüş göstermesi yatırımcıyı daha sakin ve güvenli yatırım tercihlerine yönlendirdi. Bunlardan biri olan Bitcoin Minetrix, son zamanlarda azalan BTC madenciliğine olan talebi canlandırdı. 16. aşamaya başlamaya hazırlanan BTC Minetrix, güvenilir ve basit kullanımı ile minimum teknik bilgiyle yatırımcıya kâr etme olanağı veriyor.  Özellikle üçüncü taraf madencilik risklerini ortadan kaldırarak yatırımcıları risklere karşı koruduğu için güvenli ve düşük riskli bir tercih oluyor.

Bitcoin Minetrix: Şeffaf ve bağımsız madencilik

Temelde BTC madenciliğine katılım için geliştirilen Bitcoin Minetrix projesi, güvenli ve çevreci çözümler sunuyor. Üçüncü taraf madencilik risklerini ortadan kaldırarak pasif gelir elde etmeye yolunu açarak yatırımcılar için çevreci ve basit bir alternatif oluyor. Çünkü BTCMTX token, madenciliğin getirdiği külfetleri azaltıyor ve yüksek donanımlı makineler ve yüksek ısı problemleri olmadan kâr elde etmeyi sağlıyor.

Hızlı büyüyen token, ön satışlar açıldığından bu yana 6,657,839.54 dolar birikim toplandığını duyurdu.  Güncel satış fiyatı 0.0125 dolar olan BTCMTX token, Bitcoin Minetrix’in resmi sitesi üzerinden ETH ve USDT ödeme seçeneklerinin yanı sıra kart ile satın alınabiliyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

 

coinpedia

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin