Bitcoin boğası Michael Saylor açıkladı; Bitcoin neden en iyi değer deposu?
Bitcoin boğası Michael Saylor açıkladı; Bitcoin neden en iyi değer deposu?

Bitcoin boğası Michael Saylor açıkladı; Bitcoin neden en iyi değer deposu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin boğası Michael Saylor, baskı altında olsa bile dijital varlığı satın almaya devam etme sözü verdikten kısa bir süre sonra yeni bir röportajda Bitcoin’in neden en iyi değer deposu olduğundan bahsetti. Ünlü Bitcoin boğası, Perşembe günü İrlandalı ekonomist David McWilliams’ın podcast’inde ana akım haline gelen dijital varlıklar ve neden “kripto para birimi”nin doğru terim olmadığı hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

İşte Saylor’un röportajdan en iyi 10 alıntısı

  • “Uzun vadeli herhangi bir varlık satın alacaksanız ama özellikle mülk satın alacaksanız ve Bitcoin alacaksanız – on yıl boyunca elinde tutmayacaksanız, 10 dakika tutmayın.”
  • “Ekonomik enerjinizi zamanla mülk veya para şeklinde depolayamamak ekonomik bir ölüm cezasıdır.”
  • “Mülkiyet bir çözüm oldu. Mülkle ilgili sorun, mülkün bir bakım maliyetinin olması. Ayrıca, mülkün her yıl bir vergi faturası var.” “Üçüncü sorun, mülkü milyonlarca küçük parçaya ayıramaz, dünyanın her yerine gönderemez ve mülkü yeniden oluşturamazsınız. Bu nedenle mülk para olarak pek iyi hizmet etmez. Binanızın onda birini yıkıp onda bir binaya sahip bir araba satın almak zor.” Mülk, Bitcoin’den farklı olarak, para işlevi göremez.
  • “30 yıl çalışıp çok para biriktirme fikri – neden hayatınızın geri kalanında biriktirdiğiniz parayla yaşayamıyorsunuz? Bunun nedeni, değer deposunun kırılmış olması.
  • “Altınla ilgili sorun şu ki, altın 100 yıl veya 50 yıl sonra bugünkü değerinin ancak onda biri değerinde olacak. Ve diğer sorun, onları kolayca hareket ettiremem. 1 milyar dolarlık altını buradan Tokyo’ya taşımak istiyorum, bu üç ay ve 5 milyon dolar sürer. Onu ayrıştırıp yeniden oluşturamam.”
  • “Eğer ışık hızında kripto raylarında hareket ettirebilselerdi, tüm dünya dolara ve Bitcoine geçerdi. Sorun şu ki, birçok insan henüz bunu nasıl yapacağını bulamıyor. Ve hâlâ dünyadaki birçok insan Bitcoin’in ne olduğunu yanlış anlıyor.” — Kripto satın almak kolay değil.
  • “Bitcoin dolar ile rekabet etmiyor. Bu bir para birimi değil.” — Bir para biriminin tanımına göre, vergiye tabi bir olay olmaksızın bir değişim aracı olarak kullanılabilir.
  • “’Kripto para birimi’ en kötü terim, çünkü yasal olarak bir para birimi değil. ‘Kripto para’ entelektüel bir terim, ancak sorun çoğu insanın parayı para birimiyle eşitlemesi ve dolayısıyla aynı bilişsel tuzaklara düşmeleridir. ‘Kripto varlık’ çok daha iyi.”
  • “El Salvador’da çok fazla anlaşmazlık var çünkü onu mülk olarak değil para birimi olarak nitelendiriyorlar. Basitçe, ‘Doları bir değişim aracı olarak kullanacağız ve ardından Bitcoin’i bir değer deposu olarak kullanacağız’ deselerdi. Ve Bitcoin varlık ve dolar para birimi” etrafta uçuşan bu kıvılcımların hiçbirine sahip olamazsınız.

businessinsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin