featured

Yatırımcıların hareketleri fiyatı etkiliyor! Piyasa lideri Bitcoin’in yeni bir ralli için neye ihtiyacı var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimlerinin yatırımcılar tarafından benimsenme oranı arttıkça piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatı önemli ölçüde yükseldi. BTC, bu yazının yazıldığı sırada 42,398,83 dolardan işlem görüyor.

Cumartesi günü BTC %7,07 oranında değer kazandı. BTC, çarşamba gününün en düşük seviyesinden %3,54 oranında bir artışla günü 42,414 dolarda kapattı.

Analistlere göre, yatırımcılar bu hafta kâr alma modunda. Yani günlük kazançlarını hızla realize ediyorlar. Bu da piyasayı yaklaşık olarak 45 bin dolar seviyesinde tutuyor.

Bitcoin, bir toparlanma hareketi yapmadan önce geçtiğimiz gün 43.917,4 dolara kadar düştü. Günün ilerleyen saatlerinde, daha önce belirlenen 43,284 dolarlık bir önceki yüksek seviyeyi geçerek 48.598 dolarlık yeni bir zirve hedef belirlendi.

Küresel ekonomi ve artan enflasyonla ilgili endişelere rağmen, yatırımcılar BTC fiyat hareketlerini yakından takip ediyor.

Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin, ilk ana direnç seviyesi olan 48,765 dolara dokunabilmek için 45,841 dolar seviyesinin altında gerçekleşebilecek bir kırılmadan kaçınmak zorunda kalacak.

Lider kripto para biriminin, 48,945 dolarlık bu yeni yükselişi devam ettirmek için geniş bir piyasa desteğine ihtiyacı olacak. Sürekli bir kripto rallisi olmadıkça, herhangi bir yükselişin ilk büyük direnç seviyesi olan 50,000 dolarda sona ermesi oldukça yüksek bir ihtimaldir.

Piyasa lideri BTC grafik

46,841 dolar seviyesi kırılırsa, 45,084 dolardaki ilk büyük destek noktası devreye giriyor. Bununla birlikte, uzun süreli bir kripto satışını engelleyerek 45,000 doların altına düşmekten kaçınmalıdır.

Dünyanın en popüler kripto para birimi bunlardan sonra ise 48,945 dolardan yaşanacak bir yükseliş için geniş pazar desteğine ihtiyacı olacak.

50,000 dolar seviyesinde bulunan direnç noktasının sürekli bir yükseliş yaşanana kadar daha fazla kazanımı engellemesi muhtemel.

Uzun süreli bir kripto rallisi durumunda ise BTC ikinci ana direnç seviyesini 51,522 dolarda test edebilir. 46,841 dolardaki kritik seviye kırılırsa, 45,084 dolardaki ilk önemli destek noktası test edilir.

Öte yandan, çok önemli bir kripto satışı olmadıkça, Bitcoin 45,000 doların altına düşmekten kaçınmalıdır. Lider kripto para birimi için 42,161 dolar seviyesi ikinci önemli destek noktsıdır.

Bitcoin fiyat tahmini

Lider coin, toparlanıyor gibi görünse de kasım ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68,000 dolardan hâlâ çok uzakta. Son fiyat düşüşüne rağmen, piyasa lideri Bitcoin birkaç yıl öncesinin iki katından fazla değerde tutunmayı başardı.

Ayrıca bu volatiliteye ve son fiyat düşüşlerine rağmen, birçok analist sonunda BTC’nin 100,000 doları geçeceğine inanıyor.

Ancak bu olayın ne zaman ve nasıl olacağı konusunda farklı görüşler var. Bitcoin söz konusu olduğunda uzmanlar, acemi yatırımcılara varlıklarının bir yüzdesini kripto para birimine yatırıp yatırmamaya karar verirken dikkatli olmalarını tavsiye ediyor.

BTC fiyatı, son birkaç yılda diğer kripto para birimlerine benzer bir oranda arttı. Ancak piyasa hakkında ne zaman ne kadar artacağı ile ilgili bir şeyler ise kesin olarak söylenemez.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin