Google'da en çok aranan ilk beş kripto para
Google'da en çok aranan ilk beş kripto para

Bitcoin arama trendleri hızla yükseliyor: Kripto paralar yine her yerde konuşulmaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in 8.000 dolar sınırına dayanması ile 6.000 ve 7.000 dolar fiyat seviyelerinin hızlı bir şekilde geçilmesinden dolayı yatırımcılar, artık boğa piyasasına girdiklerinden emin olmak istiyorlar. Geçmiş dönemlerde de gözlemlediğimiz bir durum ise BTC’nin yükselen fiyat hareketleri ile doğrusal korelâsyon gösteren bir faktör olan Bitcoin arama hacimleri. Aynı duruma şimdi de şahit oluyoruz. Bitcoin’in hızlı yükselmesi insanların dikkatini çekerken buna bağlı olarak arama rakamlarında da yüksek bir artış görülüyor.

Bitcoin yanında altcoin ile ilişkili aramalarda da artış var

Google Trends, Bitcoin arama hacimlerinin 2019’da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ve konuyla ilgili arama konularının “banka kartı” ve “Litecoin” kelimelerini de içerdiğini gösteriyor. Bu arada, bir “kripto para” terimi araması eğilimi ise önemli ölçüde değişmedi.

Ayrıca, Bitcoin, Çin’in en büyük arama motoru olan Baidu’da, en popüler aramalar arasında yer aldı.

“Ethereum” ve “Ripple” kelimelerinin aramalarında da bir artış söz konusu. Son zamanlarda, Ripple (XRP) için yapılan aramaların Ethereum’dan (ETH) yapılan aramalardan çok daha büyük olduğu tespit edildi. İki token, geçen yıl pazar sermayesi miktarları ile sıkı bir rekabete girmişti. Ayrıca bazı kesimler, 2019’un Ripple için bir kırılma yılı olacağını düşünüyordu. Kuşkusuz, Ripple’nin sınır ötesi çözümlerinin, ortaklıklarının uygulanması ve RippleNet’in büyümesi ile başarılı olduğu söylenebilir.

Fiyattaki bu artışla birlikte aynı zamanda altcoinler ile ilişkili arama hacimlerinde bir artış da söz konusu.

investinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin