ABD’nin isteklerine Binance tarafından jet gibi bir yanıt!

Binance, Rus kullanıcılara yaptırım uyguluyor: Bazı hesaplar engellendi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasının lider konumundaki borsası Binance, Rusya’ya karşı yürüttüğü yaptırımları sürdürüyor. Dünyanın devam ettiği yaptırımlara katılacağını açıklayan borsa, bu alanda elinden geleni yapıyor. Şimdi ise Rus kullanıcılar hakkında erişim engelini getirdikleri gelen haberler arasında.

Binance, Rus hükümetinin akrabalarını engelledi

Dünyanın en büyük kripto para borsası, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un üvey kızı Polina Kovaleva, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitry Peskov’un kızı Elizaveta Peskova ve Rus oligark Konstantin Malofeev’in oğlu Kirill’i bloke etti. 

Binance’in Küresel Yaptırımlar Başkanı Chagri Poyraz, Bloomberg’e açıklamalarda bulundu. Poyraz, ABD Hazinesi tarafından yaptırım uygulanmadan bir hafta önce, 3 Mart’ta Peskova’nın bloke edildiğini söyledi. 

Binance daha sonra Kovaleva’nın hesabını 24 Mart’ta kapatırken Malofeev bu hafta borsaya erişimini kaybetti. Bloomberg raporuna göre, yaptırım uygulanan üç kişiden hiçbiri yorum talebine yanıt vermedi.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı ve hükümetin kripto para yanlısı duruşundan sorumlu kilit isimlerden biri olan Mykhailo Fedorov, Binance’in Cuma günü attığı bir tweet’teki engellemelerine dikkat çekerek “Putin rejimiyle bağlantılı herkesin savaşın sonuçlarını hissedeceğini” söyledi.

Rus oligarklar kapana kısıldı

Rus vatandaşları, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir olayla karşı karşıya kaldı. Özellikle de Rus oligarklar, savaşın sonuçları fazlasıyla hissetti. Zenginler varlıklarını kaçırmak için kripto varlıkları kullanmak istiyor. Ancak burada da sert duvara tosladılar.

Binance’in Rusların servetlerini gizlemek için kriptoya dönebileceği korkuları arasında yaptırımlara uymak için artan çaba sarf ediyor. Rusya, Ukrayna’yı işgalinden bu yana bir yaptırım dalgasıyla karşı karşıya kaldı. Binance gibi büyük kripto para borsaları ise Rus kullanıcılarını engelleme baskısı ile karşı karşıya kaldı. 

Geçen hafta firma , Rus vatandaşlarının kripto para kullanımını sınırlayan AB kısıtlamalarını takip etmek için önlemler aldığını duyurmuştu. Rusya’da ikamet eden Rus vatandaşlarının 10.000 Euro’nun (yaklaşık 10.500 ABD Doları) üzerinde para yatırmasını kısıtlayacağını yetkililer söylemişti.

cryptobrifing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin