Binance

Binance CEO’su Multichain Exploit’e yanıt verdi: Binance kullanıcılarının fonları güvende mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance CEO’su CZ Changpeng Zhao, Multichain protokolündeki son istismara yanıt vererek Binance kullanıcılarına fonlarının güvende olduğuna dair güvence verdi. 6 Temmuz Perşembe günü multichain köprüsünde meydana gelen bir açık, milyonlarca dolar değerinde olduğundan şüphelenilen önemli miktarda fon çıkışına neden oldu.

Multichain’de cüzdanlar boşaltıldı!

CoinGape raporlarına göre, Multichain protokolüne bağlı çeşitli cüzdanlardan yaklaşık 125 milyon dolar değerinde çoklu zincir varlığı boşaltıldı. 122 milyon dolar tutarındaki en önemli istismar Fantom köprüsünde gerçekleşti.

Binance

Özellikle wBTC, USDC, USDT ve diğer altcoinler gibi varlıklar hareket sırasında taşındı. İstismar, konuyla ilgili soruşturmaları tetikledi.

“Multichain’de başka bir saldırı olmuş gibi görünüyor. Bu, @Binance veya @Binance’in kendisindeki kullanıcıları ETKİLEMEZ. Bir süre önce tüm varlıkları değiştirdik ve mevduatları kapattık. Her şeye rağmen duruma yardımcı olmak için yardımımızı sunuyoruz.”

 

– CZ Binance, 07 Temmuz 2023

Multichain için sırada ne var?

İstismarın ardından Multichain protokolü, kilitli varlıkların Multichain MPC adresinden bilinmeyen bir adrese anormal bir şekilde hareket ettiğini bildiren bir tweet yayınladı. Ekip şu anda olayı araştırıyor ve istismarın doğası hakkında belirsizliğini koruyor.

“Tüm kullanıcıların Multichain hizmetlerinin kullanımını askıya almaları ve Multichain ile ilgili tüm sözleşme onaylarını iptal etmeleri önerilir.”

İstismara yanıt olarak ve kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için sadece iki gün önce Multichain ile bağlantılı on token için tüm para yatırma ve çekme işlemlerini durdurmaya karar verdi. Bu eylem, Multichain (MULTI) protokolündeki belirli işlemlerin mayıs ayında dondurulması nedeniyle bu tokenlerin daha önce askıya alınmasının ardından geldi.

CoinGape, Multichain ekibinden gelen açıklamalar beklemede olduğu için birkaç köprülü ağ tokenı için geçici olarak askıya alınan depozitoları duyurduklarını bildirdi. Binance’in kararı, olası güvenlik açıklarını önlemeyi ve kullanıcıları Multichain istismarıyla ilişkili daha fazla riskten korumayı amaçlıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin