featured

Tether’dan enflasyonu yenmek için yeni hamle: Tether altın standardı stablecoin XAUT’yi tanıttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük stabilcoin satıcısı olan Tether, XAUT adlı altın destekli bir stabilcoin ile değer depolamanın ve fiat enflasyonunu yenmenin bir yolunu zorluyor. Şirketin sunduğu stabilcoin, fiziksel altınla desteklenen dijital bir token. 6 Temmuz’da Tether’in baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino, enflasyonu ve fiat devalüasyonunu yenmek için yeni bir yol önerdi. Ancak XAUT yeni bir kripto varlığı değildir ve 2020 yılında piyasaya sürülmüştür.

Tether, altınla desteklenen stablecoini tanıttı!

Ardoino altının şişirilemeyeceğini, bu nedenle merkez bankalarının “baskı güçlerini” altın rezervlerine sabitlemeyi bıraktıklarını belirtti.

“Altın son binlerce yıldır insanlığın yoldaşı olmuş. Hem servet deposu hem de değişim aracı olarak kullanılmıştır.”

Ayrıca, Bitcoin ile iki benzerliği olduğunu da sözlerine ekledi. Her ikisinin de madencilik ve iş ispatı yoluyla çıkarılması zordur ve her ikisinin de arzı sınırlıdır. Ancak Ardoino, Tether Gold’un (XAUT) Bitcoin ile değil itibari para ile rekabet ettiğini söyledi.

“Dünyanın dört bir yanındaki birçok topluluk için XAUT, FIAT paradan vazgeçme ve yeni dijital paradigmaya geçme yolunda daha kolay bir ilk adım olabilir.”

Dünya çapında pek çok ülke hâlâ yüksek düzeyde enflasyonla boğuşuyor. Venezüella, Lübnan, Zimbabve, Sudan, Suriye ve Arjantin’de enflasyon hâlâ üç haneli rakamlarda seyrediyor. ABD’de enflasyon Haziran 2022’de yüzde 9’un üzerine çıktıktan sonra yüzde 4’e geriledi.

tether

Altın stablecoin’in İsviçre’de tutulan ve fiziksel olarak itfa edilebilen fiziksel altınla yüzde 100 desteklendiğini belirtti. Ayrıca 1 XAUT token şu anda 1.913 dolar değerinde olan bir ons altına eşittir. Tether web sitesine göre, XAUT 470 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip. Token, 611 külçe altına eşdeğer 7.643 kilo altınla destekleniyor. Ayrıca herhangi bir saklama ücreti olmadığı da belirtiliyor. “TG Commodities Limited’den bir XAUT satın aldığınızda veya kullandığınızda sadece bir kerelik 25 baz puanlık bir ücret.” dedi.

AU vs. BTC

Ancak Tether Gold’un çok fazla likiditesi yok. CoinGecko verilerine göre, 24 saatlik işlem hacmi sadece 6,5 milyon dolar. Bu rakam, günlük işlem hacmi yaklaşık 30 milyar dolar olan USDT’nin yanında cüce kalıyor.

Bitcoin bu yıl şimdiye kadar altından çok daha iyi performans gösterdi. BTC fiyatları 1 Ocak’tan bu yana yüzde 83 değer kazanırken altın fiyatları aynı dönemde yalnızca yüzde 4,6 değer kazanabildi.

Ayrıca, altın mayıs ayı başındaki 2.000 dolar/ons’un üzerindeki yüksek seviyesinden bu yana düşüş eğiliminde. BTC de aynı dönemde değer kazandı, dolayısıyla ikisi arasındaki korelasyon bu yıl belirgin olmadı.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin