featured

Balinaların Bitcoin ilgisi artıyor: Piyasa liderinin sıradaki hedefi 135,000 dolar olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, şu anda grafiğinde oluşturduğu bir bayrak modeli içinde işlem görüyor. Bunun yanında büyük balina aktiviteleri de fiyatın yakında yükselişe geçebileceğine işaret ediyor. Piyasa koşullarının boğaların lehine olması durumunda Bitcoin, 135,000 dolar seviyesine doğru yeni bir yükseliş harketi başlatabilir.

%75 seviyesinde bulunan Bitcoin korku ve açgözlülük endeksi, piyasa katılımcılarının yakın gelecek için olumlu bir konuma sahip olduğunu gösteriyor. Günlük grafikteki bayrak modelinin direnç noktasının kırılması durumunda yatırımcıların beklediği büyük ralli başlayabilir.

Bitcoin balina

Bitcoin fiyatı 70,000 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Uzun vadeli reddin kanıtladığı genel arz, BTC fiyatının önümüzdeki hafta konsolidasyon aşamasında işlem görmeye devam edebileceği anlamına geliyor. Ancak balinaların birikiminin devam etmesi sebebiyle piyasa katılımcıları arasında yenilenen bir toparlanma hissi kıvılcımı yayıldı.

Bitcoin fiyatı yükselişe hazır mı?

Geçtiğimiz üç hafta boyunca Bitcoin fiyatı, bayrak modeli tarafından oluşturulan iki paralel trend çizgisi içinde yanlara doğru işlem gördü. Piyasa liderinin fiyatının her iki trend çizgisinden de iki kez toparlanması, işlemlerin bu kurulumun gelişimini takip ettiğini gösteriyor.

Son zamanlarda yaşanan bir hareketlilik sırasında, balinalar daha fazla BTC tokenı biriktirdi. Bu da fiyat için olumlu bir işarettir.

Popüler bir kripto analisti olan Alichart tarafından paylaşılan son verilere göre, geçen hafta kripto para borsalarından 1,57 milyar doların üzerinde Bitcoin çekildi. Yaklaşık 22,647 adet BTC tokenın çekilmesi, yatırımcılar arasında varlıklarını borsalardan çıkarma yönünde artan bir eğilim olduğuna işaret ediyor. Bu da muhtemelen güvenlikle ilgili endişelerin arttığına veya uzun vadeli elde tutmaya yönelik stratejik bir değişimin sinyalini veriyor.

Genel trend çizgisinden potansiyel bir kırılma yükseliş momentumunu hızlandıracaktır ve yükseliş trendinin devamının sinyalini verecektir. Olumlu yükseliş eğilimi göz önüne alındığında, Bitcoin fiyatı ilk olarak 90,000 dolara yükselebilir. Boğaların güçlü konumda kalmaya devam etmesi durumunda ise sıradaki hedef 135,000 dolar olacaktır.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin