featured

Haziran ayının ilk haftasında en çok kazanan altcoinler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haziran ayına pozitif bir etkiyle başlamasına rağmen cuma günü Bitcoin’deki sert düşüş, altcoinler ve meme coinleri aşağıya çekti. 8 ve 9 Haziran’da piyasadaki düşüş eğilimi sürerken pazar günü kripto piyasa hacmi yüzde 1,92 düşerek 2,54 trilyon dolara geriledi.

Bununla birlikte zorlu piyasa şartlarında hem atcoinler hem meme coinler arasında CoinMarketCap verilerine göre haftalık kazancını korumayı başaran birçok kripto mevcut.

BNB Token

Uzun bir süredir yatay seyreden BNB altcoini, 3 Haziran’dan bu yana yükselişe geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 720 dolarak ulaşmıştı. Cuma günü yaşanan düşüşle birlikte yüzde 10 değer kaybeden varlık hafif bir toparlanma gösterdi. Bu yazının yazıldığı sırada 680 dolardan işlem gören BNB, işlem hacminde yüzde 30’lük bir düşüş göstermesine rağmen haftalık yüzde 13,90’lik bir kazanç getirdi.

Kaspa (KAS)

Haziran aynı yine yükseliş ile başlayan ve 0,19 dolar seviyesi ile tüm zamanların en yüksek seviyesine göz kırpan KAS altcoini, analistler tarafından kazanma potansiyeli en yüksek altcoinlerden biri olarak değerlendirildi.

altcoin KAS
KAS token 7 günlük fiyat grafiği

Gelişmiş akıllı sözleşmeler ile blockchainden farklı bir altyapı kullanan Kaspa, hızlı ve güvenli yapıya sahiptir. Altcoin, son 24 saate yüzde 4’lük bir düşüş göstermesine rağmen haftalık yüzde 15,17 kazanç sağladı. İşlem hacminde de düşüş gösteren KAS coin, son iki gündür üst süte kırmızı mum yaktı.

Stacks (STX) altcoini

Haftalık kazancını koruyan altcoinlerden biri diğeri olan Stacks (STX) aylık grafikte kazançlı altcoinlerden biri oluyor. Mayıs ayının başından bu yana istikrarlı bir büyüme sergileyen altcoin, 1 ayın en yüksek seviyesi olan 2.50 dolardan 2.23 dolara geriledi. Hafta başından bu yana çalkantılı bir seyir izleyen STX coin, haftalık yüzde 21,44 kazanç sağladı. Kritik destek seviyesi 2.10 doların altına düşmediği sürece yükselişini koruyacağı düşünülen SXT, uzun dönemli bir yatırım aracı olarak tercih edilebilir.

Haftanın en iyi performans gösteren meme coinleri

Meme coin sektöründe ise Floki, Brett, MEW Slerf, Toshi ve GameStop gibi meme coinler yüzde 15 ile yüzde 400 arasında artış gösterdi. GamFi piyasasındaki lider meme coin FLOKİ, son iki gündür düşüş eğiliminde olmasına rağmen haftalık yüzde 12,55 kazanç sağladı.

Bunun yanında haftalık bazda önemli bir atılım yapan ve son 24 saate yüzde 15.26 büyüme kaydeden Brett, 0,1763 dolardan işlem görüyor. Haftalık kazancı yüzde 53 olan BRETT token, haftalık en iyi büyümeyi kaydeden tokenlerden biri oldu.

Bununla birlikte SLERF yüzde 38’lik bir büyüme sergilerken Solana tabanlı meme coin GameStop yalnızca 1 haftada yüzde 444 artış gösterdi. Roaring Kitty’nin canlı yayını esnasında GameStop hisselerinin düşüş göstermesinden sonra bir miktar gerileyen meme coin önümüzdeki hafta yakından izlenecekler arasında.

GameStop teknik grafik

Kripto piyasası için zor bir hafta olmasına rağmen kâr potansiyelini koruyan meme coinler ile birlikte yeni çıkan coinler de dikkat çekiyor. Bunlardan biri olan Base Dawgz, çoklu zincir ağıyla yüksek potansiyel taşıyor.

Base Dawgz Ziyaret Edin

İşlevsel özelliklere sahip bir meme: Base Dawgz

Airdrop yapan coinlerden biri olarak piyasaya giriş yapan Base Dawgz, 5 farklı zincirde işlem görüyor. Ethereum, Solana, Base, Avalanche ve BNB Chain üzerinde işlem gören token, hızlı işlem kapasitesiyle merkeziyetsiz bir dünyanın sınırlarını zorluyor.

Ayrıca proje DAWGZ tokenlerini kazanmak için birçok fırsat sunarak fark yaratır. Airdrop için sosyal paylaşım ağlarından destek alan token, puan toplayan kullanıcılara yüzde 10 pay verir. Staking ödülleri ve APY desteği ile pasif kazanç elde etmeyi de mümkün kılan DAWGZ tokeni, 0.00479 dolardan satışa sunulur ve token fiyatı her etapta artışa gidecektir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin