Ether’de yüksek adres aktivitesi fiyatı yukarı taşımaya devam ediyor…

Balina sırları ortaya çıktı: Bu korelasyon, Ethereum SP500 verilerini gösteriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, yıllar boyunca geleneksel borsayı yakından takip etmeye devam etti. Şubat ayında, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum daha önce  hiç olmadığı kadar ABD hisse senetleriyle birlikte hareket etti. Sonuç olarak Ethereum SP500 için 40 günlük bir korelasyon katsayısı 0,65’te zirveye ulaştı.

Ethereum SP500 trendi halen devam ediyor. Bu kolerasyonun ortaya çıkması ilginç verileri de ortaya koyuyor. İşte ikili ilişki de son durum.

Ethereum SP500 korelasyonu

Kripto piyasası davranış analiz platformu Santiment’ten alınan verilere göre S&P 500 endeksi ile belirgin bir korelasyon sergiledi. ETH’nin fiyatı, S&P 500 endeksi istatistiklerinde %1,8’lik bir düşüşün ardından %3’lьk bir artışa tanık oldu. 29 Nisan konuyla alakalı bir tweet paylaşıldı:

“ SP500’de +%1,8’lik bir günün yardımıyla Ethereum, hisse senedi piyasalarıyla sıkı korelasyonu ile 2.930 doların üzerine çıktı.”

Şimdi yukarıdaki grafikte görüldü gibi, ETH’nin baskın alıcıları balinalar, aynı yükselişe daha fazla ETH alarak karşılık verdiler. 100.000 doları aşan balina işlemlerinin sayısı gün içinde önemli ölçüde arttı.

4 saatlik bir sürede yaklaşık 1.451 tür işlem kaydedildi. Santiment, ani yükselişin, kilit paydaşların fiyat artışını fark ettiğini gösterdiğini belirtti.

En son yapılan çılgınlık ise her şeyi gösteriyor. Ethereum balinaları tek bir günde 85.000 ETH hareket ettirdi. Ayrıca IntoTheBlock’a göre, ETH HODLer’ların %70’i büyük kazançlara tanık oldu.

Üç hafta önce bildirildiği gibi, Ethereum SP500 31 Mart’ta birlikte düştü. Ancak 1 Nisan’dan sonra tekrar yükselmeye başladı. SP500 Mart ortasından itibaren yükseldikçe Ether de yükseldi.

Yüksek korelasyon iyi mi kötü mü?

Kripto evresindeki her olumlu senaryo, olumsuz bir tarafla karşılanmaya devam ediyor. Bu bir yadsınamaz gerçek. Özellikle, kriptonun hisse senetleri ile yakın ilişkisi mucizeler yaratabilir. Bununla birlikte, farklı tanınmış kuruluşlar, aynı şey i.in uyarıcı senaryoları söyleyebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin