Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı
Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı

Android kullanıcıları dikkat: Koronavirüs dolandırıcıları ortaya çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişiyi enfekte ederek ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs, kripto para sektörünü de derinden vurdu. Bu hafta yaşanan düşüşler yatırımcıları paniğe sevk ederken dolandırıcılar da salgını fırsat bildi.

Koronavirüs konulu alan adı kayıtları zirve yaptı: Çoğu dolandırıcı

DomainTools kıdemli güvenlik mühendisi Tarik Saleh tarafından ifade edilene göre, COVID-19’un ilk kez ortaya çıktığı günlerden itibaren koronavirüs temalı alan adı kayıtlarının sayısı arttı. Bu alan adlarının çoğunun dolandırıcılık amaçlı olduğu iddia ediliyor.

Bu dolandırıcı platformlar arasında en dikkat çekenlerden coronavirusapp[.]site, pandemi hakkında  en yeni gelişmeleri öğrenmek özere kullanıcıların bir Android uygulaması yüklemesini istiyor. Uygulamayı yükleyen kullanıcılar, aynı anda “CovidLock” olarak adlandırılan bir fidye yazılımını da cihazlarına kurmuş oluyor.

Yazılım 100 dolarlık BTC istiyor

CovidLock, kilit ekranına erişmek için izin istiyor. Ardından kullanıcı erişimini engelleyerek telefonu rehin tutan, ekran kilidi saldırısı olarak bilinen bir teknik kullanıyor.

Fidye yazılımı, etkilenen cihazdaki kişileri, resimleri ve videoları silmek ve kurbanın sosyal medya hesap bilgilerini sızdırmakla tehdit ediyor. Ayrıca söz konusu yazılım, 48 saat içinde 100 dolarlık bir fidyenin Bitcoin ile ödenmemesi halinde tüm verilerin silineceğini belirtiyor.

Bitcoin cüzdanınız çalınabilir, işlemleri izlenebilir

Saleh’e göre en son Android sürümünü kullanmak ve bir ekran kilidi ayarlamak gerekiyor.

Android Nougat yayımlandığından beri bu tür saldırılara karşı koruma var. Ancak yalnızca bir şifre belirlediyseniz çalışır. Telefonunuzun ekran kilidini açmak için bir şifre ayarlamadıysanız, CovidLock fidye yazılımlarına karşı hala savunmasızsınız.

DomainTools araştırmacıları, şifre çözme anahtarını ters yönde oluşturmayı başardıklarını ve bunu herkese açık olarak paylaşmayı planladıklarını açıkladılar. Fidye yazılımı ayrıca kripto para cüzdanlarınızdaki işlemleri de izleyebiliyor.

dailyhodl

Uzman görüşleri ve analiz: Bitcoin bu çöküşten kalkabilecek mi?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin