Analist uyardı: Ethereum fiyatında büyük düşüşü tetikleyebilecek kritik olay gerçekleşebilir!
Analist uyardı: Ethereum fiyatında büyük düşüşü tetikleyebilecek kritik olay gerçekleşebilir!

Analist uyardı: Ethereum fiyatında büyük düşüşü tetikleyebilecek kritik olay gerçekleşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ünlü kripto analisti Benjamin Cowen, kısa bir süre önce Ethereum’un (ETH) değerinde Bitcoin‘e (BTC) göre önemli bir düşüşü tetikleyebilecek tek bir olayın olabileceğini belirtti.

Bugün erken saatlerde yayınlanan rapora göre Cowen, Crypto Banter sunucusu Ran Neuner ile yaptığı yakın tarihli bir tartışmada, ETH/BTC çiftinin mevcut değeri olan 0,063 BTC’ye eşdeğer 1.828 dolardan %50’nin üzerinde bir düşüş yaşayabileceğini tahmin etti.

Cowen’in tahmini, aylık grafikte ETH/BTC çiftinin çift tepeli bir düşüş modeli oluşturduğu gözlemine dayanıyor. Bu model, yatırımcıların ralliler sırasında Ethereum’larını Bitcoin’le takas etmeye eğilimli olduklarını gösteriyor. Cowen, mevcut durumu, önceki döngülerde gözlemlenen kalıplara benzer şekilde “büyük bir dağıtım aşaması” olarak nitelendirdi.

Cowen, tarihsel olarak ETH/BTC çiftinin Haziran’dan Aralık’a kadar düşüş eğilimi gösterdiğine işaret ediyor. Potansiyel olarak 0,03 BTC’ye (871 dolar) kadar bir düşüş bekliyor:

“Ether/Bitcoin’in 0,03 (BTC) ila 0,04 (BTC) seviyelerine düşebileceğini düşünüyorum ve Ethereum/Bitcoin değeri bu seviyelere ulaştığında, bunun altcoin’ler için sonun başlangıcı olabileceğini düşünüyorum.”

Cowen’e göre, bu önemli ETH/BTC düşüşünün katalizörü, borsada bir düzeltme olabilir. 2017 sonunda ETH/BTC çiftinin 0,022 BTC’ye düştüğü senaryoyla paralellikler kuruyor. 2018’de bu seviyeye ikinci bir düşüş, birçok altcoin hesabının sonunu getirdi. Cowen, şimdi potansiyel olarak 0,049 BTC seviyesine ikincil bir düşüşle benzer bir modelin ortaya çıkabileceğini öne sürüyor.

Ancak Cowen, bu seviyeye ulaşsa bile ETH/BTC paritesinin dip seviyeyi bulmadan önce daha fazla düşebileceği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca, S&P 500’de olası bir düzeltmenin bu senaryoyu tetikleyebileceğine inanıyor.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin