featured

Popüler analist Ethereum fiyat tahminini paylaştı: “Bir sonraki ralli için tek bir şeye ihtiyacı var!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum, Cuma günü %10’un üzerinde değer kazanarak 24 saatin en yüksek seviyesi olan 1,339 dolara yükseldi. Rallinin arkasındaki neden, ABD doları endeksi ve diğer makro nedenlerle desteklenen XEN Crypto projesi tarafından yakılan yüksek ETH işlem ücretleridir. Kripto analisti Rekt Capital, Ethereum’un 1,450 dolar seviyesini desteğe çevirmesinin bir sonraki yükseliş momentumunun anahtarı olduğunu tahmin ediyor.

Ethereum 1,450 doları kırarsa yolu açık

Popüler analist Rekt Capital 14 Ekim’deki bir tweet’te 1,450 doları desteğe çevirmenin Ethereum için yükseliş rallisini onaylayacağını tahmin ediyor.

Ethereum, Eylül TÜFE açıklamasından sonra %10’luk bir toparlanma yaşadı. Bunun sonucunda 1,209 dolardan 1,339 dolara yükseldi. Borsalardaki ve Bitcoin fiyatındaki toparlanma, daha geniş kripto pazarında da olumlu bir harekete sebep oldu. En büyük altcoin olan ETH fiyatı da yükseldi. Fiyat, bu yazının yazıldığı sırada 1,300 dolar civarında işlem görüyor.

Ethereum grafik

Ancak Rekt Capital, Ethereum’un doğrudan büyük bir direnci hedeflediğine inanıyor. Son haftalarda fiyat, direnç noktasının altında seyrediyor. ETH fiyatı yalnızca 1,450 doları desteğe çevirirse yükselişe geçecek. O zamana kadar ETH fiyatı baskı altında kalmaya devam edecek.

Şu anda, ABD dolar endeksinin (DXY) tekrar 113’ün üzerine çıkmasına rağmen ETH 1,300 dolar seviyesinin üzerinde duruyor. Başka bir düşüş olasılığı düşük olduğundan ETH fiyatının yukarı veya yatay hareket etmesi muhtemel.

Bu arada Glassnode, en az 1 ETH tutan adres sayısının 1,592,964’e ulaştığını bildirdi. Ayrıca borsalara ETH gönderen adres sayısı da 21 ayın en düşük seviyesi olan 1,228’e ulaştı.

Ethereum, deflasyona dönüşüyor

Ethereum’un, EIP-1559 yakma mekanizmasının bir sonucu olarak deflasyonist hâle geldiğine ve genel dolaşımdaki arzı azalttığına inanılıyor. Ancak ETH arzı Merge sonrasında artmaya devam etti ve verilere göre 8 Ekim’de deflasyonist oldu. BU, XEN Crypto projesi tarafından yakılan yüksek ETH işlem  ücretleri nedeniyle oldu.

Son 7 gün içinde XEN Crypto 16,954 ETH daha yakarak toplamda 4,539,51 ETH yaktı. Projenin 8 Ekim’de aktif hâle gelmesinden bu yana Ethereum arzı 6,000 ETH’nin üzerinde azaldı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin