featured

Bu altcoin, ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından kayıplarını ikiye katlayabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan XTZ, bir hafta içinde %8 oranında düşüş kaydetti. Açıklanan son enflasyon verilerinin ardından düşüş derinleşebilir.

Risk devam ederken XTZ fiyatı 1,19 dolara kadar düşüş yaşayabilir. Bu da altcoin’in mevcut fiyatından %16 oranında bir kayıp daha gerçekleşmesi anlamına gelir.

 

XTZ fiyatı, ABD enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra büyük oranlarda düşüş yaşadı.  Eğer düşüşün tek sebebi bu verilerse, sürpriz bir yukarı yönlü harekete tanık olabiliriz. Ancak şu anda altcoin’in kayıplarını ikiye katlama olasılığı daha yüksektir.

Altcoin’in fiyatı yıl içinde yeni düşükler görebilir

Tezos fiyatı bu hafta %8’lik negatif bir performans gösterdi.  Bu yeterli değilmiş gibi, bugün ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından düşüş derinleşebilir. Enflasyon rakamlarının bir sürpriz yapması durumunda yatırımcılar yeni işlemler yapmayı düşünebilir.

Altcoin’in böyle bir senaryoda aylık S1 destek noktasının altına düştüğünü ve Haziran ayının düşüğü olan 1,19 dolardaki destek noktasını yeniden test ettiğini görebiliriz. Bu seviyenin keskin bir dalışın ardından kırılma riski yüksek olsa da, boğaların 1,15 doları tutması ve aylık S2’nin bir sıçramayı tetiklemesi bekleniyor. Bununla birlikte, bu sıçramanın kalıcı olması beklenmemelidir. Çünkü aşırı satım işlemlerinden sonra Göreceli Güç Endeksinin fiyata destek vermesi çok düşük bir ihtimaldir.

altcoin XTZ grafik

Elbette altcoin fiyatı için tersi de mümkündür. Ekonomik veriler çok ikili olduğundan, piyasalar enflasyonda keskin bir düşüşü memnuniyetle karşılayacaktır. Böyle bir düşüş, örneğin ABD enflasyonunun %8,3’ten %6’ya veya daha düşük bir seviyeye düşmesiyle gerçek olabilir. Düşüşün keskinliğine bağlı olarak, piyasalarda büyük bir geri adım atılabilir. Böylece XTZ fiyatını 1,40 dolara yükseltebilecek bir güç bulunabilir.

FxStreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin