featured

Gözde altcoin’in sıradaki hareketi kritik seviyede göstereceği performansa bağlı: Yüzde 30’luk bir sıçrama gelebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin’in (LTC) fiyatı, gelecekteki eğilimi belirlemede çok önemli olabilecek bir seviyede işlem görüyor.

Mevcut desteğin kaybedilmesi, bir yıllık yükseliş yapısını geçersiz kılacaktır. Öte yandan, keskin bir sıçrama gerçekleşmesi durumunda ise 100 dolar seviyesinin üzerine çıkmak için yeni bir yükseliş hareketi başlatacaktır.

Fiyat başarısız çıkışın ardından mücadele ediyor

Gözde altcoin’in haftalık fiyat grafiğinin analizi, düşüş eğilimine dayanan karışık bir okuma sunuyor.

LTC fiyatı, 100 dolarda bulunan yatay direnç alanı tarafından reddedildiği Nisan ayından bu yana düşüşte. Bu hareketin ardından fiyat, daha düşük bir yüksek seviye yarattı.

Böylece gözde altcoin, Haziran 2022’den beri yürürlükte olan artan bir destek çizgisine geriledi. Fiyatın bu seviyede göstereceği performans gelecekteki eğilimin yönünü belirleyecektir.

altcoin LTC grafik

Teknik göstergelerden RSI düşüş eğilimi gösteriyor ve bir arıza olasılığını destekliyor. Gösterge şu anda 50 işaretinin altına düştü. Bu da aşağı yönlü hareketin devam edebileceğinin bir göstergesidir.

Fiyat tahmini: Çöküş başlayacak mı?

Gözde altcoin’in 3 günlük grafiği düşüş eğilimindeyken, altı saatlik grafik hâlâ belirsizliğini koruyor. Bunun temel nedeni 18 Nisan’dan bu yana yaşanan düşüşün düzeltici bir A-B-C yapısı gibi görünmesidir. Elliott Wave teorisi, bir trendin yönünü belirlemek için tekrar eden uzun vadeli fiyat modellerinin ve yatırımcı psikolojisinin analizini içerir.

Düşüş bir A-B-C düzeltme yapısı ise, LTC fiyat eğilimi aslında yükseliştedir. Bu durumda fiyat 100 dolarda bulunan direnç noktasının üzerine çıkabilir.

Ancak, önceki düşük seviye olan 65 doların altına bir düşüş yaşanması durumunda bu yükseliş tahminini geçersiz kalacaktır. Yani, trendin düşüş eğiliminde olduğu ve yeni diplerin geleceği söylenebilir.

Aynı zamanda uzun vadeli yükselen destek hattında bir kırılmaya neden olacağından, 50 dolara doğru düşüş hızlanabilir.

Bu nedenle LTC fiyatının sıradaki yönü, 65 dolar seviyesinde göstereceği performansa bağlı olacaktır. Eğer bu seviyenin altına bir düşüş yaşanırsa 50 dolara gerileyebilir. Öte yandan, üstüne çıkması durumunda 100 dolara bir sıçrama gerçekleşebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin