featured

Altcoin piyasasında öne çıkanlar: SHIB, XRP ve SOL fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoin haberleri: Kripto para piyasası bir düzeltmenin ardından Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde bir miktar toparlanma gösterdi. Bitcoin bu yazıldığı sırada yüzde 2’lik bir yükselişle 69 bin dolar seviyesine çıkarken Ethereum fiyatı ise yüzde 1’lik bir toparlanma yaşadı. Altcoin piyasasında ise SHIB, SOL ve XRP fiyatında dalgalanma görülüyor. Özellikle son dönemde popülerlik kazanan varlıklarda yaşanan bu değişim, piyasada var olan dalgalanmanın bir sonucu olarak yorumlandı.

SHIB coin fiyatı yeniden toparlanmayı bekliyor

Geçtiğimiz hafta son bir yılın en yüksek seviyesine çıkan meme coin Shiba Inu, kısa süre önce yüzde 40’lik bir düşüş yaşadı. SHIB fiyatı son bir haftada dalgalı bir seyir izleyerek kritik destek seviyelerini aşmasıyla bir düzeltme yaşadı ve yeni ulaştığı bu zirveden düştü.  Direnç seviyesi şu anda 0,000032 dolar seviyesinde duruyor ve bu da SHIB fiyatının yükseliş trendinden önce bir düzeltme eğilimi yaşayabileceğine işaret ediyor.

altcoin
Shiba Inu 1 günlük fiyat grafiği

Yatay bir seyir izleyen varlığın RSI değeri aşırı satım bölgesinde önemli bir düşüşte. Bu veriler satış baskısının en üst noktalara ulaştığını ve yatırımcının alım ilgisinin yeniden ortaya çıkması hâlinde grafikte tersine bir dönüş yaşanabileceğini anlatıyor. Buna karşın son iki günde yaşanan oynaklık, bu meme coinin gelecekteki fiyat hareketlerinin bir ön gösterimi de olabilir.

SHIB için kısa dönemlik direnç noktası 0,0000332 seviyesi olarak ele alınıyor. Piyasa oynaklığına ve yatırımcı duyarlılığına göre değişebilecek olan direnç noktaları yeni yatırımcıyı da kendine çekebilir ve Shina Inu’yu yeniden yükselmesi beklenen coinlerden biri hâline getirebilir. Son olarak SHIB fiyatı bu yazının yazıldığı sırada son 24 saate yüzde 4 değer kazanarak 0.000029 seviyesini yeninden ele geçirdi.

Solana ekosistemi SMOG ile büyürken SOL fiyatı dayanıklılık gösteriyor

Son 24 saate önemli bir kazanım elde eden SOL fiyatı yüzde 15 değer kazandı. Varlığın fiyat hareketlerine bakıldığında SOL fiyatının yükseliş eğiliminin sürdürdüğü ve önemli destek seviyelerindeki desteğini koruduğu görülüyor. Bu yazının yazıldığı sırada 193 dolar seviyesinde işlem gören altcoinin fiyat hareketi yatırımcı güvenini koruyor. Önemli destek seviyelerini test ettikten sonra yukarı yönlü bir potansiyelini koruyan SOL coinin yeniden 200 dolar seviyeni test etmesi mümkün.

SOL 1 günlük fiyat grafiği

Buna karşın bir düşüş yaşanması hâlinde 180 dolarlık direnç noktasında bir yavaşlama görülebilir. Bu eğilimin devam etmesi hâlinde ise altcoin bir konsolidasyon aşamasına girebilir. Ayrıca yatırımcı ilgisini bir miktar kaybeden varlık, piyasa düzeltmesi sırasında avantajlı bir alternatif olduğu için değerini koruyabilecektir. Bununla birlikte uzun süreli teknik tahminlerde yükseliş trendini koruyan Solana ekosistem de büyümeyi sürdürüyor.

Solana borsası Jupiter’de listelenen SMOG token, güncel verilere göre yüzde 7’lik bir düşüş gösterdi. Hızlı büyüyen ve geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen meme coin, avantajlı fiyata alınabilecek varlıklardan biri. Özellikle adıl dağıtım ile her kullanıcıya eşit oranda katılım hakkı veren varlık, bu yazının yazıldığı sırada 0,2021 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri 157.471.776 dolara ulaşan SMOG token, airdrop fırsatları ile kullanıcının ilgisini çekmeyi başarıyor.

SMOG Tokeni Satın Al

 

1 günlük SMOG token fiyat grafiği

Smog token projesine bakıldığında ilk olarak varlığın airdrop kazanma avantajlarının öne çıktığı görülüyor. Kahramanlık anlatısı şeklinde hikaye edilen ve ejderha avcılarına karşı savaşarak airdrop puanı kazanma imkânı veren token projesi, gizemli görevleri yerine getirerek de puan kazanma hakkı tanır. Bu özellikleri ile bir eğlence meme parası olarak kripto ekosistemine yer edinen SMOG token, 2024 Mart aynının ikinci çeyreğinde satın alınabilecek cazip fiyatlı meme coinlerden biri oluyor.

XRP altcoini yeniden düzeltme bölgesinde

Son birkaç gündür yükseliş hareketi ile yatırımcıda iyimserlik yaratan XRP, yeniden düşüşe geçerek kazanımının bir kısmını kaybetti ve 2023’teki fiyat seviyelerini yeniden test etti.  Geçtiğimiz hafta yüzde 21’lik artışla 0,7310 dolara ulaşan ve bu bölgeden reddedilen XRP fiyatı o zamandan bu yana olumsuz bir eğilim gösteriyor ve geçen yılkı seviyelerine dönmüş durumda. 2023 yılındaki kilit seviyelere geri çekilen altcoinin, 0,50 dolarlık yerel destek bölgesini yeniden ziyaret edebileceğini düşündürüyor. Altcoinin fiyatındaki bu hızlı geri çekilme grafikte yeniden bir tersine dönme olasılığını gündeme getiriyor.

1 günlük XRP fiyat grafiği

Buna karşın piyasadaki genel düşüş eğiliminden etkilenen XRP, piyasa oynaklığına karşın 0,60 dolar desteğinin üstünde kalmayı başardı. MACD göstergesi sürekli bir düşüş göstererek satış baskısında bir azalmayı işaret ediyor. Hareketli ortalamalar potansiyel bir yükselişi desteklerken önümüzdeki haftalarda yeniden 0,70 seviyesinin test edilebileceğini akla getiriyor.

Son olarak geçtiğimiz 24 saat içinde yüzde 3,5 büyüme kaydederek bir miktar toparlanma gösteren XRP coin 0,64 dolardan işlem görüyor ve boğalar bu seviyede tutunabilirse fiyat 0,69 dolar bölgesi kolayca yeniden test edebilir. Aksi taktirde yeniden bir düşüş eğilimi gösteren varlık için destek seviyesi 0,57 dolar olacaktır.

Sonuç olarak kripto para piyasası yüksek hacimli lider dijital varlıkların öncülüğünde bir düzeltme sürecinden geçiyor. Bu dönemde değer kaybeden varlıklar iyi bir alım fırsatı verebilir. Fakat bu süreçte yatırımcıların kendi araştırmalarını yapmaları büyük önem taşır.

u.today

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin