featured

Dogecoin20 bir sonraki en büyük meme coin olmaya aday: Ön satışının ilk gününde 250.000 dolar toplayan projeyi yakından tanıyın

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Meme coin piyasasının en yeni üyesi olan Dogecoin20, ön satışı ile iddialı bir giriş yaptı. Yüksek potansiyeli ile dikkat çeken yenilikçi proje, rekabetçi meme coin piyasasında zirvede bulunan Shiba Inu ve Dogecoin’in yerine geçebilir.

Dogecoin20 ($DOGE20) ön satışa çıkmasının ardından, yalnızca 24 saat içinde 250.000 dolar topladı. Bu da onun fiyat potansiyeli hakkında belli ipuçları verdi ve bir sonraki en iyi meme coin olmaya aday hâline getirdi.

Dogecoin, meme coin piyasasının lideri olma unvanını elinde bulunduruyor. DOGE, bir internet şakasından yola çıkarak oluşturulmuş ve daha sonra da milyarlarca dolar kazanmış olan popüler bir kripto para projesidir. Çevrimiçi dünyanın ruhunu yakalamayı başarmış olan DOGE, Billy Markus ve Jackson Palmer gibi kişilerin de gözde yatırım araçlarından biri olmuştu. Dolayısıyla kısa süre içinde viral olarak güldürürken kazandıran bir proje olarak adından sıkça söz ettirmişti.

Kripto piyasasında meme coin’lerin toplam piyasa değeri 56 milyar dolardır. En büyük iki meme coin olan Dogecoin ve Shiba Inu’nun piyasa değerleri ise sırasıyla 22 milyar dolar ve 16 milyar dolardır. Bu da onların meme coin dünyası için ne kadar değerli olduklarını gösterir. Yani başka bir deyişle Dogecoin, Warner Bros. Discovery veya State Street ile neredeyse aynı piyasa değerine sahiptir.

Defalarca kez piyasa lideri olan Bitcoin’in modası geçtiği ve silineceği söylenmesine rağmen her seferinde yeniden küllerinden doğduğunu biliyoruz. Aynı durum piyasadaki meme coin’ler içinde geçerlidir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta şudur: Tek bir Bitcoin varken, yatırımcıların dikkatini çekmek için yarışan binlerce meme coin vardır.

Dolayısıyla meme coin dünyasında adını duyurmak ve başarılı olmak biraz daha zor. Ancak Dogecoin20 projesinin piyasa katılımcılarının dikkatini şimdiden çektiği görülüyor. Bunun nedeni Dogecoin’den ilham alarak oluşturulmuş olması ve merak uyandırmasıdır.

Yeni Dogecoin, aşamalı bir ön satış sürecinde ve birinci toplama sürecinin ardından ilk fiyat artışına hazır görünüyor. Dogecoin20 projesinin ön satışına şimdiden çeyrek milyon dolar katkıda bulunuldu.

Fiyatın hızlı bir şekilde patlaması ve yükselmesi bekleniyor. Yeni rekorlar kırma potansiyeline sahip olan kripto para piyasasının en yeni meme coin’ini, en düşük fiyatında iken yakalamak için kaybedecek zaman yok. Dogecoin20 projesinin ön satışına hâlâ en düşük fiyatında iken katılmak, kârı maksimuma çıkaracağı için erken dönem yatırımcıları büyük avantaja sahip olacaktır.

Doge20 Satın Al

Ek olarak alıcılar fon toplama devam ederken bile, Stake-to-Earn yapabilirler. Bu da ICO sırasında erken giriş yapmak için yatırımcılara daha fazla teşvik sağlar. Stake yapanlara ödüller bu yazının yazıldığı sırada yıllık bazda %2.073’tür.

Piyasadaki büyük meme coin’lere baktığımızda, bugün Shiba Inu ve Dogecoin’in milyarlarca dolarlık piyasa değerlerine sahip olduğunu görüyoruz. Piyasada yeni liderler arayan bir yatırımcı, daha küçük çaplı meme coin’lerin daha iyi bir risk-ödül fırsatı sunacağını düşünür.

Bu düşünce oldukça mantıklı ve doğrudur. Çünkü $PEPE, $WIF ve $FLOKI gibi meme coin dünyasına yeni giriş yapan “küçük” rakiplerin, eski ve köklü coinlerden daha iyi performans gösterdiği daha önce de kanıtlanmıştır.

 

Dogecoin20 piyasaya damga vurmaya hazırlanıyor

En büyük ve gözde meme coin olan Dogecoin’in sağlam bir yükseliş gerçekleştirmesi bekleniyor. İşte Dogecoin20, bu fitili ateşleyebilecek güce sahip olabilir.

Dogecoin’in 2013’teki lansmanından bu yana büyük başarılar elde ettiği gerçektir. Ancak kripto para piyasasındaki on yıllık yolculuğunun ardından, yenilenme zamanı geldi. Dogecoin20’nin amacı da aslında tam olarak budur. Kripto para piyasasında geçen ön yıl, neredeyse bir yüzyıl anlamına gelebilir.

Kripto yatırımcılarının DOGE tokenlarına olan ilgisi hâlâ yüksek. Piyasadaki mevcut boğa döngüsünde de büyük paylarının olduğu söylenebilir.

Mesela Elon Musk, hâlâ Dogecoin’e takıntılı. Bu hafta Tesla Giga Berlin etkinliğinde kendisine şirketlerinin ödemelerinde Dogecoin’in açılıp açılmayacağı soruldu. Musk’ın bu soruya verdiği yanıt, seyirciler tarafından büyük tezahüratlarla karşılandı: “Bir noktada bunu mümkün kılmamız gerektiğini düşünüyorum…” Ünlü milyarderin bu sözünün ardından Dogecoin’in fiyatı %10 oranında bir artış kaydetti.

Dogecoin’i dokuz yıl önce en düşük seviyesinden satın alan yatırımcıları bugün %92.632’lik bir kâra sahip. Daha da dikkat çekici olan şey, bu kâr oranının DOGE fiyatının hâlâ tüm zamanların en yüksek seviyesinden %77 oranında aşağıda olduğu bir ortamda gerçekleşmesi.

Sonuç olarak Dogecoin20’nin daha kat etmesi gereken uzun bir yol var. Ancak $DOGE20, meme coin piyasasının oldukça hareketli olduğu ve yeni yüksekler kaydetmeye hazır olduğu bir dönemde aramıza katıldığı için büyük bir avantaja sahiptir.

Dogecoin20 neden geleceğin en iyi meme coin’i olabilir?

Dogecoin projesi ilk tasarlandığında, büyük ölçüde o zamanlar Bitcoin’den sonra en büyük ikinci coin olan Litecoin’in teknolojisine dayanıyordu. Litecoin aslında Bitcoin blok zincirinin bir çatalıydı ve blok doğrulama mekanizması için Proof-of-Work fikrini ondan miras aldı. Ancak daha sonra bir değişiklikle Scrypt adı verilen daha yeni bir sistemle yoluna devam etti.

Scrypt, Bitcoin’in çalışma kanıtına göre daha az enerji tüketir ve daha hızlıdır. Dolayısıyla hızlı bir şekilde Litecoin ve Dogecoin dahil olmak üzere diğer birçok kripto para tarafından benimsenmiştir.

2024 yılına hızlı bir giriş yaparsak, giderek daha fazla sayıda kripto para Proof-of-Stake mekanizmasına geçtiği için Scrypt bile teknolojik olarak geride kalıyor. Çünkü kripto para projeleri hesaplama açısından pahalı olan Proof-of-Work madenciliğini ortadan kaldırarak, daha hızlı olan Proof-of-Stake’i tercih etmeye başladı.

Dogecoin’den farklı olarak Dogecoin20, Proof-of-Stake Ethereum ağı üzerinde çalışır ve Dogecoin’i en son blockchain teknolojisiyle güncel hâle getirir.

Proof-of-Stake mekanizmasının uzun bir süredir popüler olduğu doğrudur. Ancak bu Ethereum için oldukça yeni bir gelişme. Çünkü Ethereum, sonsuz sayıda merkezi olmayan uygulamayı çalıştırma yeteneği nedeniyle tartışmasız kripto para piyasasındaki en önemli blockchain’dir.

Kurucu Vitalik Buterin liderliğindeki geliştirici ekibi, Ethereum ağını minimum zorlukla yükseltme konusunda usta olduklarını gösterdi. Bunun en son örneği Dencun yükseltmesidir. Çünkü ağdaki bu güncelleme ile projenin her türlü ticari ve endüstriyel düzeydeki uygulamayı çalıştıracak ölçeğe sahip, süper hızlı ve ucuz, merkezi olmayan bir ağ sunmak için yol haritasında ilerlediğini gösterdi.

Fayda stakingi, topluluk arasındaki heyecanı yükseltmek ve Dogecoin’in orijinal ruhunu canlı tutmak için ödüller anlamına gelir.

Dogecoin20 yalnızca ERC-20 Ethereum uyumlu bir token olmakla kalmıyor. Bu özelliği onu sürekli gelişen ağın bir parçası hâline getirirken aynı zamanda geleceğe de hazırlıyor. Ayrıca, projenin zincir içi staking yoluyla pasif gelir sunduğunu da belirtmek önemlidir.

Topluluk oluşturma ve stake etme bir kripto projesinin sahip olabileceği en iyi özelliklerdendir. Dogecoin20, 140 milyar tokenlık sınırlı bir arza sahiptir. Proje geliştiricileri toplam arzın %15’ini stake ödülleri için ayırmıştır.

Doge20 Satın Al

Bu ödüller iki yıllık bir süre boyunca dağıtılacak. Birinci yılda arzın yüzde 12,5’i, ikinci yılda ise yüzde 2,5’i dağıtılmaya hazır olacak. Stake eden yatırımcının sahip olduğu stake havuzunun oranı ne kadar yüksek olursa, ödül de o kadar yüksek olur. Yani her ETH bloğu için 6.751 Dogecoin20 ödül olarak dağıtılacaktır.

Staking, topluluğu uzun vadeli bir bakış açısına sahip olmaya teşvik eder. Bu Dogecoin’in ilk günlerinde topluluğun büyümesine olanak sağlamıştır. Şimdi de Dogecoin20 ekibi, staking konusunda benzer bir dinamiğe sahip gibi görünüyor. Ancak Dogecoin20, token dağıtmak yerine staking aracılığı ile pasif gelir akışı yaratacak ve ödül olarak token dağıtacaktır.

Dogecoin20 aynı zamanda Dogecoin’in hayırseverlik kültürüne de sadık kalıyor. Dogecoin gibi Dogecoin20 topluğu da “Her gün sadece iyilik yapmaya” teşvik edecek.

Dogecoin.com’da belirtildiği gibi birbirini desteklemek ve nazik olmak Dogecoin’in ana sloganıydı. Ayrıca tavsiye ettiği dikkat çeken şeylerden bir tanesi şudur: Öncelikle bir servet edinmek ve daha sonra bunun bir kısmını hayır işlerinde bağışlamak.

Dogecoin20’nin sahip olduğu misyon ise “Her gün sadece iyilik yapmak”. Sahip olduğu bu misyon ile topluluğun büyümesine katkıda bulunmak ve zenginleşmesine olanak sağlamak hedeflenir. Dogecoin20, sizce de başarılı olabilecek mi?


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin