AB, Bitcoin gibi PoW coinleri yasaklayan maddeyi yasa tasarısından çıkardı!

AB, Bitcoin gibi PoW coinleri yasaklayan maddeyi yasa tasarısından çıkardı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çok enerji kullanan Proof-of-Work (İş Kanıtı) kripto paraları yasaklamayı öne süren metin, Avrupa Birliği’nin kripto yasa tasarısından silindi. Hareket, kripto topluluğunun tartışmalı hükme tepki göstermesinin ardından geldi.

AB, Bitcoin’i yasaklayan metni yasa tasarısından çıkardı

Bitcoin gibi iş kanıtı (PoW) madenciliği kullanan kripto para birimlerini yasaklayabilecek ifadeler, AB’nin “Kripto Varlık Piyasaları (MiCA)” düzenleme çerçevesinin en son sürümünde kaldırıldı. Avrupa Parlamentosu’nun (AP) teklifi Şubat ayının son gününde onaylaması bekleniyordu, ancak oylama, kripto temsilcileri tarafından dile getirilen endişeleri gidermek için ertelendi.

BTC Echo, belgeden alıntı yaparak “AB’deki Bitcoin yasağı şimdilik masanın dışında” dedi. Alman kripto haber kuruluşu, tartışmalı paragrafın çıkarıldığını açıkladı. Sol, çevreciler ve Sosyal Demokratlar tarafından önerilen metin, şirketlerin PoW tabanlı kripto varlıklarının satın alınması, saklanması ve ticareti için hizmetler sunmasını yasaklayacaktı.

Planlanan yasa oylaması, Salı günü geç saatlerde yayınlanan bir tweet’te BTC Echo’nun raporunu onaylayan yasama paketi raportörü Stefan Berger’in talebi üzerine iptal edildi. Berger, müzakerelerin yeniden başladığını da söyledi.

Berger, “Artık MiCA’yı Parlamentodan mümkün olduğunca çabuk geçirmek istiyoruz” dedi. Bu açıklaması, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’nin Rusya’nın Ukrayna’yı askeri işgali üzerine uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için kripto para kullanmasını önleyecek bir düzenleme yapılması çağrısının ardından geldi.

Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi üyesi Berger, “Müzakereler tüm hızıyla devam ediyor” dedi. AP düzenleyici paketi geçtikten sonra, nihai kabulü Parlamento, Avrupa Komisyonu ve AB üye ülkeleri arasındaki diyalogun sonucuna bağlı olacaktır. Brüksel, ileride onaylanacak taslağın gelecekte nasıl uygulanabileceğini değerlendirecek.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, birkaç üye ülkeden yetkililer ve düzenleyiciler, İş Kanıtı madenciliğin yüksek enerji ihtiyacına işaret ederek, AB çapında bir PoW yasağı çağrısında bulundular. İsveç, Bitcoin madenciliğinin yasaklanması konusunda en çok ısrar eden AB üyesiyidi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin