AB, Bitcoin ve bazı kriptoları yasaklayan yasa tasarısını erteledi! Merkez Bankası acil düzenleme istedi

AB, Bitcoin’i yasaklayan yasa tasarısını erteledi! Merkez Bankası acil düzenleme istedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Rusya’nın son ekonomik yaptırımları atlatmak için potansiyel kullanımına atıfta bulunarak, birlik içinde, kripto para birimleri üzerine acil düzenlemeler yapılması çağrısında bulundu. Cuma günü ekonomi ve maliye bakanlarının gayrı resmi toplantısında gazetecilere konuşan Lagarde, milletvekillerinin büyüyen varlık sınıfını düzenlemek için hızlı hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Yasa tasarısının Bitcoin ve diğer Proof-of-Work kriptoları yasaklayacağı düşünülüyor.

Bunun yanında Lagarde, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Rusya’ya uygulanacak AB yaptırımlarını sıkı bir şekilde uygulayacağını söyledi.

“Bu, esas olarak varlıkları dondurmak ve finansmana erişimi kısıtlamak amacıyla likidite erişiminin denetim için kesildiği hedef bankalar için geçerli olacak.”

AB, Bitcoin’i yasaklayabilecek kilit yasa tasarısını erteledi

Lagarde’ın yorumları, AB milletvekillerinin, tasarının Proof-of-Work tokenlerin yasaklanmasını içerdiği düşünülen kripto düzenlemelerinin kabulüne ilişkin önemli bir oylamanın ertelemesinden sadece birkaç saat sonra geldi.

“Kripto Varlık Piyasalarının Düzenlenmesi” yani MiCA, AB milletvekilleri tarafından önerilen daha geniş bir dijital finans reform paketinin parçasıdır. Paket, 2020’de tanıtıldı ve geçen yılın sonlarında Avrupa Konseyi tarafından kabul edildi. Milletvekillerinin önümüzdeki hafta uygulanmasına ilişkin oylama yapması gerekiyordu. Avrupa Parlemento Üyesi Stefan Berger, Twitter hesabı üzerinden oylamanın ertelenmesi hakkında şunları söyledi:

“AB Parlamentosu’nun MiCA oylaması benim talebim üzerine iptal edilecek ve 28 Şubat’ta gerçekleşmeyecek. Bir raportör olarak, MiCA raporunun fiili bir Bitcoin yasağı olarak yanlış yorumlanmaması benim için çok önemli.”

Son günlerde Rusya’nın en büyük bankalarına yönelik son yaptırımlar ışığında kriptoya başvurabileceğine dair görüşler artıyor.

Rusya’daki yaygın dijital para benimsenmesi, varlık sınıfını tanımaya çalışan son düzenleyici hamlelerle birleştiğinde, ülke bir kripto santrali olma potansiyeline sahip.

Bol elektrik arzı ve soğuk iklim sayesinde Bitcoin madenciliği de ülkede hızlı bir şekilde artıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin