Likit olmayan Bitcoin arzı yüzde 70’i geçti

Likit olmayan Bitcoin arzı yüzde 70’i geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Belirsiz bir küresel ekonomiye, jeopolitik sorunlara ve aşırı piyasa oynaklığına rağmen, büyük Bitcoin sahipleri hala dijital varlıklarını harcamaya hazır değil. Glassnode’un haftalık zincir üstü analiz raporu gün yüzüne çıktı. Raporda likit olmayan Bitcoin arzı paylaşıldı. Çok az veya hiç harcama geçmişi olmayan cüzdanlarda tutulan kripto paraların hacmini gösteren bir metrik olan likit olmayan Bitcoin arzının yaklaşık 10 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Mayıs 2021’deki %76’ya kıyasla, dolaşımdaki BTC arzının yaklaşık %76.3’ü likit değil. Az bir farkla da olsa likit olmayan Bitcoin arzı arttı.

Uzun vadeli Bitcoin sahipleri, kripto varlığını son birkaç aydır istikrarlı bir şekilde biriktirmeye devam ediyor. Geçen ay, 100.000 tokenın üzerinde tutan en iyi BTC adresleri birikimlerini artırdı. Sonuç olarak, kümülatif varlıkları 664.000 BTC’yi geçti.

Likit olmayan Bitcoin arzı artış yönünde

Glassnode haftalık olağan raporunu paylaştı. İlginç verileri sırayalayan Glassnode önemli gördüğü kısımları kullanıcılara aktardı. Likit olmayan Bitcoin arzına dikkat çeken Glassnode şunları paylaştı:

“Dolaşımdaki arzın bir oranı olarak, likit olmayan arz şimdi Mayıs 2021 zirvesini geçerek %76.3’e ulaştı. Bu, 2017 piyasa zirvesi ile aynı seviyeye geri döndü ve kripto para cüzdan likiditesinde dört yıllık bir artışı tersine çevirdi. Bununla birlikte, bu örneklerin her ikisinin de büyük satış olaylarından önce geldiğini unutmayın. Bu nedenle bu kripto paraların gerçekten soğuk depoda olup olmadığı görülecektir.”

BTC’nin fiyat iyileşmesi

Bitcoin’in son fiyat toparlanmasının genel ağ etkinliği üzerinde olumlu bir etkisi oldu. Glassnode, BTC fiyatındaki son artışın karlı arzında keskin bir artışa neden olduğunu vurguladı. Veri sağlayıcıya göre, BTC’nin kârdaki arzı, son fiyat patlamasının bir sonucu olarak %65’ten %75’e yükseldiğini gösterdi.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin