"Ethereum, Bitcoin'i geçecek" iddiası: Analistler ETH için ne söylüyor?

30 Ocak Ethereum analizi: ETH fiyatı, BTC’yi takip ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum, Bitcoin’i takip etmeyi sürdürüyor. Haberin yazıldığı anda 175 dolar seviyesinde işlem gören ETH, BTC’nin flaş yükselişiyle birlikte artışa geçti ve 1 hafta içinde 18 dolar değer kazandı.

Geçtiğimiz 24 saat içinde Ethereum fiyatı 170 dolara düştü ancak bir saatten kısa bir sürede 173 doların üzerine çıktı.

Analistler ters köşe oldu: Sebebi ETH/BTC korelasyonu

Kripto para analisti Alex Clay, 176 dolarlık seviyenin son ETH fiyat kırılımının aslında yatırımcı duyguları tarafından yönlendirilen sahte bir seviye olduğunu ifade etti. Clay’in öngördüğü gibi ETH fiyatı düştü ancak Bitcoin fiyatı yukarı doğru hareket etmeye başlar başlamaz fiyat yine yükselişe geçti.

Clay, Ethereum fiyatının 168 dolar seviyesine kadar düşmesini beklediğini belirtti fakat ETH, aksine bir hareket göstererek 175 doları aştı. Ethereum ile Bitcoin arasındaki korelasyon beklentiler dışında gerçekleşen fiyat hareketlerinin ana kahramanı olarak gösteriliyor.

Bununla birlikte, 176,41 dolarlık güçlü direnç noktası oldukça iyi bir performans sergiliyor gibi görünüyor. Zira temel göstergeler, 176 dolar seviyesini 200 doların aşılması için en önemli direnç noktası olarak gösteriyor.

RSI’ın 41,39’da olduğu görülüyor. Mevcut fiyat hareketi devam ederse, ETH 200 dolara tırmanabilir ancak Bitcoin fiyatı tekrar düşerse ETH için de düşüş kaçınılmaz olacaktır.

cryptopolitan

Thomas Lee’den Bitcoin yorumları: Boğa piyasasına girildi mi? 2020 nasıl geçecek?


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin