featured

Bitcoin, Ethereum ve Solana: 3 lider kripto para için mart ayı fiyat tahminleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mart ayına yükseliş ivmesiyle giren kripto para piyasası, Bitcoin öncülüğünde yeni rekor seviyelere dorğu ilerliyor. Bitcoin muazzam bir yükselişle tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşırken kripto para piyasasının işlem hacmi ve piyasa değeri giderek yükseliyor. Korku ve Açgözlülük endeksi geçtiğimiz nisan ayından bu yana ilk kez 80’in üzerine çıkarak aşırı açgözlülük bölgesinde işlem gördü. Açgözlülük seviyesi yükseldiğinde piyasada bir düzeltmenin beklenmeye başlanır.

kripto
Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi

Bitcoin fiyat analizi ve 2024 Mart ayı beklentileri

Lider dijital varlık Bitcoin (BTC), bir aydır devamlı yukarı yönlü hareket ederek tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı. Son 1 ayda yüzde 47 artarak 62 bin dolar seviyesine ulaşan varlık, piyasayı da yukarı yönlü bir ivmeyle harekete geçirdi. Özellikle psikolojik destek seviyesi 60 bin doların üzerindeki pozisyonunu koruması ve grafiklerdeki son mumlar alıcının varlığa yönelik güvenini gösterdi. 60 bin doların üzerindeki bu seri yükseliş, işlem hacmindeki yükselişle birlikte yatırımcı için umut oluyor.

Bitcoin’in 50,100 ve 200 günlük Hareketli Ortalamaları yükseliş sinyali veriyor. Özellikle 50 günlük hareketli ortalama, güvenilir bir ralliye işaret ederken yatırımcılar için bir satın alma fırsatı ortaya koydu. Varlığa ait RSI değerlerine bakıldığında grafikler aşırı alım bölgesini işaret ediyor ve geleneksel olarak ani bir geri çekilme beklentisini aşarak aşırı alım bölgesinde kaldı.

Ek olarak mart ayı beklentileri de değişkenlik gösteriyor. Aşırı alım lider kripto paranın fiyatında bir düzeltme yaşanacağını işaret ediyor. Bununla birlikte Wall Street analisti Michael Novogratz benzer bir görüşü dile getiriyor ve yatırımcıya temkinli olma konusunda salık veriyor. BTC fiyatının rekor seviyelere çıkmadan önce bazı düzeltmeler yaşayabileceğinin altını çiziyor.

Solana fiyat analizi ve 2024 Mart ayı beklentileri

Kritik destek seviyesi üzerinden işlem gören Solana, potansiyel bir trend değişikliğini işaret ederken pozisyonunu korumayı başardı. Varlık için yeni bir hareket senaryosuna göre üst trend çizgisi önemli bir kırılmayı işaret etti ve Solana grafiklerinde yükseliş hissiyatı yukarı yönlü bir fiyat hareketi olasılığını destekliyor. Beklenenden daha yüksek seviyeleri test eden SOL fiyatı, 2022’den bu yana 130 dolar seviyesini geri kazandı.

SOL 1 haftalık fiyat tahmini

Destek seviyelerine bakıldığında varlığın fiyatı 50 ve 100 günlük hareketli ortalamalar üzerinde işlem görüyor. Varlığın acil destek seviyesi şu anda daha önce test ettiği direnç dönüşlü destek çizgisi olan 107 doları işaret ediyor. Fiyat yükselişi ile birlikte işlem hacmindeki artış, alıcı ilgisinin devam ettiğini gösteriyor. Bununla birlikte geçici bir fiyat artışında SOL fiyatının 140 dolar seviyesine ulaşması mümkün. Uzun vadeli yükseliş hareketinde yükseliş momentumunun devam etmesi hâlinde ise 170 dolar ve 200 dolarlık seviyeler hedefleniyor.

Ethereum kripto fiyat analizi ve 2024 Mart ayı beklentileri

Tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşan Ethereum, hızlı yükselişi ile fiyat artışına devam ediyor. 3.000 doların üzerinde işlem gören varlık, direnç seviyelerini aşmasıyla yeni hedefler ortaya çıkıyor. Bundan önce olası bir düşüş senaryosu 50 günlük hareketli ortalama ile uyumlu kritik destek seviyesi 2,695 dolar seviyesini işaret ediyor. Bu seviyenin altında kalırsa ETH 2,065 seviyesini görebilir ve hatta 100 dolar seviyesini yeniden test edebilir.

ETH 1 haftalık fiyat grafiği

Buna karşın önümüzdeki ay ve mevcut eğilim iyimser bir şekilde devam ederse kripto para piyasa beklentilerinin üzerinde işlem görebilir. Özellikle bu iyimser havayı yükselten Ethereum ağındaki Dencum yükseltmesi ve ETF dosyalarına artan ilgi önemli bir katalizör görevi görebilir. Ayın 13’ünde gerçekleşmesi planlanan yükseltme ile birlikte kripto para piyasasındaki ETH arzının düşeceği tahmin ediliyor.

Aynı zamanda işlem hacminde bir iyileşme bekleniyor ve piyasa hacmindeki düşüş artan taleple birleştiğinde yeni getiri fırsatlarının önünü açması bekleniyor. Bununla birlikte mart ayı için makro piyasa şartların aynı kalması hâlinde varlığın 4.000 dolar seviyesini göreceği düşünülüyor. ETH fiyatının yeni rekor seviyelere ulaşma potansiyelinin oldukça yüksek.

Mart ayı için lider dijital varlıkların yanı sıra portföyünü yeni çıkan kripto paralar ile zenginleştirmek isteyen yatırımcı için birçok farklı alternatif bulunuyor. Bunlar arasında özellikle çevreci hedefleri ile uzun vadeli bir yatırım tercihi olan Green Bitcoin öne çıkıyor.

Yeni fırsatları değerlendirmek için özel bir proje: Green Bitcoin

Oyunlaştırılmış yeni staking yöntemiyle fark yaratan Green Bitcoin projesi, doğayı korumaya yönelik çevreci bir bakış açısına sahiptir. Bitcoin fiyatına yönelik tahminleri ile kazanç elde etmeye imkân veren token projesi, Bitcoin ve Ethereum’u ortak blockchain ağında birleştirerek işlevsel çözümler sunar.

Şu anda ön satış aşamasında olan ve kendi resmi web sitesi üzerinden satışa sunulan token 1,132, 318,42 dolar birikim topladı. Dört gün sonra yeni bir etaba başlayacak olan ve fiyat artışına gidecek olan tokeni, erken giriş yaparak daha düşük fiyatlardan satın almak mümkün. Son olarak varlığın güncel fiyatı 0,5362 dolar ve ETH, USDT ve kart ile satın alınabiliyor.

Green Bitcoin Satın Al

u.today

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin