Ethereum ile aynı grafiğe sahip altcoin almak mantıklı mı?

25 Eylül Chainlink (LINK) ve IOTA fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son birkaç aydır çoğu altcoin BTC’den ayrışan performanslar kaydetmesine karşın son birkaç hafta, Bitcoin ile altcoinler arasında oldukça kuvvetli bir ilişki olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle eylül ayının ilk günlerinde Bitcoin’in dik düşüşü piyasanın geri kalanını da peşinden sürükledi. Chainlink ve IOTA da bu düşüşten nasibini aldı.

25 Eylül Bitcoin fiyat grafiği
25 Eylül Bitcoin fiyat grafiği

Bu haberin yazıldığı sırada Bitcoin 10.000 doların üzerindeki pozisyonunu koruyor ve 10.677 dolardan işlem görüyor.

Chainlink (LINK) fiyat analizi

25 Eylül Chainlink fiyat grafiği
25 Eylül Chainlink fiyat grafiği

Piyasa değerine göre sekizinci en büyük kripto para birimi olan Chainlink, 2020’de iyi bir dönem geçirdi. Yılın başından bu yana %445’lik kazanç bildiren LINK bir ay önce ATH’sinden düşmemiş olsaydı, bu rakamlar çok daha yüksek olacaktı. Geçtiğimiz hafta Bitcoin’in kendi düşüşüne karşılık veren LINK, grafiklerde %30’un üzerinde gerileme kaydetti. Aynı duruma, kripto geliştiricilerinin sahip oldukları mülkleri sattıklarını öne süren raporlar da eşlik etti.

Son 48 saatte kripto paranın neredeyse %30 oranında artış görmesiyle çok ciddi bir toparlanma söz konusu.

Yukarıda bahsedilen toparlanmanın ölçeğine rağmen, LINK’in teknik göstergeleri düşüş yönüne doğru eğilmeye devam ediyor. Parabolik SAR’ın noktalı belirteçleri fiyat mumlarının oldukça üzerinde. MACD çizgisi ise sinyal çizgisinin altında. Bu göstergelerden herhangi biri yükseliş sinyalleri vermeye geçmedikçe trendin tersine döndüğünü görmek zor olabilir.

IOTA fiyat analizi

25 Eylül IOTA fiyat grafiği
25 Eylül IOTA fiyat grafiği

Bir zamanlar piyasanın en iyi kripto para birimlerinden biri olan IOTA, bu haberin yazıldığı esnada CoinMarketCap listelerinde 28. sıraya düşmüş durumda. Chainlink gibi, IOTA’nın da geçen haftaki hareketleri Bitcoin’i yansıtıyordu. Ancak LINK gibi, IOTA da son 48 saatte tırmanıyor. IOTA’nın değerindeki artış, kripto paranın neredeyse %18 oranında düşmesinin ardından geldi.

Bollinger Bantlarının ağzı biraz geniş ve yüksek oynaklığı işaret ediyor. Awesome Osilatörü, düşüş tarafında, yükseliş ve düşüş momentumunun bir karışımını ima ediyor.

Yakın tarihli bir blog paylaşmında, IOTA Vakfı, IOTA ağında Chrysalis Faz-1 bileşenlerinin başarılı bir şekilde dağıtıldığını duyurdu.

Bu arada ABD başkanlık seçimlerinin Bitcoin fiyatı üzerindeki olası etkilerini öğrenmek için buradaki yazımıza göz atabilirsiniz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin