Ocak ayında görülen Bitcoin fraktalı yeniden açığa çıktı: BTC için hedef 9k!
Ocak ayında görülen Bitcoin fraktalı yeniden açığa çıktı: BTC için hedef 9k!

2019’da işlem gören toplam Bitcoin miktarı açıklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BitInfoCharts tarafından paylaşılan verilere göre, geçen yıl Bitcoin ağında toplam 2,5 trilyon dolarlık BTC işlem gördü.

Bitcoin için ortalama işlem değerleri de şaşırttı

Firmadan alınan veriler, Bitcoin Blockchain’indeki ortalama işlem değerinin 2,75 BTC (23 bin dolar) olduğunu, medyan işlem değerinin ise 0,029 BTC veya 250 dolar olduğunu gösteriyor. Ortalama işlem değerleri büyük balinaların ortalamayı etkilediğini gösteriyor.

Coin Metrics’ten elde edilen veriler, ABD doları cinsinden günlük tahmini işlem değerinin çoğunlukla 5 milyar dolar civarında olduğu ve bazı günlerin 10 milyar dolara çarptığı görülüyor. Temmuz ayında, günlük BTC ağında işlem gören toplam değer 20 milyar dolara yakın bir seviyeye ulaşmıştı

Kripto para biriminin fiyatı 20.000 dolarlık en yüksek seviyeden yaklaşık %40 düşmüş olsa da, Bitcoin ağındaki işlem çıktılarının ve girdilerinin sayısı yıl boyunca tüm zamanların en yüksek seviyesine yakındı.

Veriler çıktılarda ve girdilerde bir milyona yakın Bitcoin işlemi gösterdi. Tek bir işlemin çeşitli girdi ve çıktıları olabileceğinden, çeşitli adresler tek bir işlemde çeşitli adreslere para gönderebilir.

Litecoin (LTC) için durum nasıl?

Rapor, geçen yıl Litecoin ağında işlem gören toplam değerin ise 100 milyar dolar olduğunu ortaya koydu. LTC ağında ortalama işlem değeri işlem başına 5.000 ABD dolarıydı ve medyan işlem başına 50 ABD dolarına yakındı.

Rakamlar her iki kripto para birimi için şaşırtıcı olsa da 2018’de toplam 11 trilyon dolar işlem hacmi bildiren Visa gibi geleneksel ödeme ağlarıyla rekabet etmek için hâlâ uzun bir yol var.

Bitcoin için, ikinci katman ölçeklendirme çözümü Lightning Network’te de bazı işlemlerin gerçekleştiğini belirtmek gerek. 1ML verileri, ağın şu anda toplam 882,58 BTC (7,6 milyon dolar) ve toplam 35.846 açık kanal kapasitesine sahip olduğunu gösteriyor.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin