Kripto
Kripto

15 Mayıs 2023 itibariyle en trend üç kripto para birimi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sürekli gelişen kripto para birimleri dünyasında, trendler birkaç saat içinde değişebilir. Bu doğrultuda, en son piyasa hareketlerinden haberdar olmak çok önemlidir. Finbold tarafından alınan verilere göre 15 Mayıs’ta trend olan ilk üç kripto para birimi sırasıyla Pepe (PEPE) coin, Doge CEO’su (DOGECEO) ve Homer (SIMPSON) oldu. Veriler, Coin Market Cap’in insanların platformda en aktif olarak aradığı dijital varlıkları ortaya çıkaran trend kripto para birimleri listesine dayanmaktadır.

İlginç bir şekilde, listeye meme paraları hakim oldu. Meme paraları listeye hakim olsa da bunun tamamen tesadüfi olmayabileceğini not etmek gerekir. Son aylarda, meme’den ilham alan kripto para birimleri veya meme paraları, kripto yatırımcıları ve meraklıları arasında önemli bir ilgi ve popülerlik kazandı.

kripto

Tüm bunların yanında Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) gibi mizah ve eğlence temeli üzerine inşa edilmiş birkaç yeni kripto para birimi var. Başlangıçta yatırımcının ilgisini çekmeyen bu coin paralar şimdilerde farklı kesimlerden oldukça ilgi görüyor. Buna rağmen, yatırımcılara hızlı kâr fırsatı sunuyorlar ve talepte bir yükselişe neden olarak piyasa kapitalizasyonlarında bir artışı tetiklediler.

1.PEPE fiyat analizi

Son günlerde fiyatı önemli ölçüde düşmesine rağmen PEPE kripto topluluğunu kasıp kavuruyor. İnternet meme Pepe the Frog’dan ilham alan bu meme paranın, birkaç hafta önce fiyatının yüzde 5.000.000 oranında fırladığı görüldü. Binance’te listelendiği 5 Mayıs’ta PEPE tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,00000431 dolara ulaştı.

Daha fazlasını okuyun: Bitcoin ve kriptoda bu hafta fiyatları etkileyecek önemli tarihler

Ancak o zamandan beri kripto para birimi, muhtemelen kâr elde etmeyi amaçlayan bir yatırımcı satışı nedeniyle değerinin önemli bir yüzdesini kaybetti. Güncel verilerin alındığı zamanda PEPE, son 24 saatte yüzde 6,7 oranında değer kaybetti. Ayrıca geçen haftadan bu yana yüzde 27 düşüşle 0,000001666 dolardan işlem görüyordu. Yine de meteorik yükselişi sayesinde 652,6 milyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük üçüncü kripto parası olmaya devam ediyor.

PEPE 1 aylık fiyat tablosu. (Kaynak: CoinMarketCap)

2. DOGECEO fiyat analizi

Yakın zamanda birçok kişinin “Dogecoin klonu” veya “Dogecoin taklitçisi” olarak adlandırdığı DOGECEO, son günlerde olağanüstü bir fiyat artışı gördü. BNB akıllı zinciri üzerine inşa edilen DOGECEO, meme coinlerde ilham alan para birimleri arasında yer alıyor. Bunun yanında bir sonraki büyük trendi arayan birçok yatırımcının da dikkatini çekti.

Bu yazının yazıldığı sırada DOGECEO, gün içinde yüzde 94 artışla 0,000000000013 dolardan el değiştiriyordu. Geçen hafta, coin para birimi neredeyse yüzde 390 artarak yatırımcının iştahını tamamen kabarttı.

DOGECEO 7 günlük fiyat tablosu. (Kaynak: CoinMarketCap)

3.SIMPSON fiyat analizi

Son olarak, bu listedeki üçüncü numarayı alan meme coin SIMPSON oldu. Meme coin, son birkaç gün içinde en yüksek fiyat artışını kaydetti.  İlk “DOH coin para” olarak tanımlanan bu para birimi, efsanevi Simpsons karakteri Homer Simpson’dan esinlenmiştir. Çoğu meme parası gibi SIMPSON’un geliştiricileri de başlangıçta madeni paranın bir yol haritası veya belirli bir kullanım durumu olmadığını söyledi. Ancak bu durum, lansmanından bu yana fiyatının yükselmesini engellemedi.

SIMPSON 7 günlük fiyat tablosu. (Kaynak: CoinMarketCap)

Son 7 gün içinde, DOH coin para yüzde 10387,01’lik göz kamaştıran bir fiyat artışı gördü. O gün SIMPSON yaklaşık yüzde 44 düşüşle 0,000000000024 dolardan işlem yaptı.

finbold.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin