Ethereum
ethereum

Ethereum fiyat analizi: Ethereum 1.8K doların üzerine çıktı, ayılar bitti mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un fiyatı 100 günlük hareketli ortalamanın kritik seviyesi olan 1760 dolara ulaştı. Bu önemli destek bölgesindeki PA yakından izlenmelidir. Çünkü bir düşüş potansiyel olarak büyük bir etkiye yol açacaktır.

Ethereum günlük grafik analiz

Ethereum, kısa vadeli bir konsolidasyon aşamasından sonra fiyat düşüşü yaşadı ve 100 günlük hareketli ortalama olan 1,7 bin dolara ulaştı. Ethereum’un son PA’sı net bir yön göstermese de 100 günlük hareketli ortalamaya ulaştıktan sonra hafif bir yükseliş trendi başlatarak piyasayı belirsiz bıraktı.

Bununla birlikte, fiyat şu anda iki önemli seviyeyle karşı karşıya: 100 günlük hareketli ortalama 1748 dolar ve 1,6 bin dolar destek bölgesini zorluyor. Bu nedenle, 2,1 bin dolarlık direnç alanını hedefleyen bir ralli başlatma potansiyeline sahip. Ancak buna hareketli ortalamanın Ethereum’u daha fazla düşüşten uzak tutması hâlinde ulaşabilir.

Anlık 4 Saatlik Grafik

4 saatlik zaman diliminde, kanalın orta sınırı civarında kısa vadeli bir konsolidasyon düzeltme aşamasından sonra fiyat 1,7 bin dolarlık destek bölgesine doğru düşmeye devam etti. Ancak, bu noktaya ulaştıktan sonra, kripto para birimi hafif bir toparlanma yaşadı ve yavaş bir yükseliş rallisi başlattı.

Nihayetinde, 1,7 bin dolarlık destek bölgesinin aşağı doğru kırılması ve yükselen kanalın alt sınırı, uzun pozisyonların tasfiye edilmesinden kaynaklanan bir kademeye yol açacaktır. Tersine, desteklenirse fiyat potansiyel olarak kanalın orta sınırını ve hatta 2,1 bin dolarlık direnç bölgesini hedefleyebilir.

Zincir Üzerinde Analiz

Aşağıdaki grafik, Ethereum fiyatının yanı sıra Borsa Girişi (İlk 10) metriğini göstermektedir. Metrik, borsalara akan ilk on işlemden elde edilen toplam madeni para miktarını hatasız ölçer. Yüksek değerler, tek seferde büyük miktarda para yatıran yatırımcıların arttığını gösterir. Bu, daha yüksek satış baskısı ve gelecekte olası bir fiyat düşüşü anlamına gelebilir.

Grafiğe bakıldığında, Borsa Girişi (İlk 10) metriğinin 50 günlük hareketli ortalaması, piyasanın net bir yönü olmayan bir konsolidasyon aşaması yaşadığı temmuz 2022’den bu yana önemli bir düşüş eğiliminde olduğunu gösterdi.

Bununla birlikte, Ethereum’un son zamanlardaki yükseliş trendine rağmen metrik düşmeye devam etti. Bu da satış baskısının henüz endişe verici seviyelerde olmadığını gösteriyor. Bu nedenle, Bitcoin‘de olduğu gibi genel görünümü orta vadeli yatırımcı için yükselişini sürdürüyor.

cryptopotato.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin