Bitcoin haftalık tahmini

Bitcoin ve kriptoda bu hafta fiyatları etkileyecek önemli tarihler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Art arda sekiz günlük düşüşün ardından, Bitcoin fiyatı dün (Pazar) günü yeşil bir çizgiyle kapattı. Bitcoin ve kripto piyasası, makro gişe rekorları kıran bir hafta olmasa da kripto piyasası için trend belirleyici olabilecek bir haftaya giriyor. Özellikle cuma, bir kez daha haftanın en önemli günü olabilir.

Geçen hafta ABD Dolar Endeksi (DXY), tarihsel olarak önemli bir destek seviyesinden sıçrayarak Bitcoin ve kripto piyasaları üzerinde önemli bir baskı oluşturdu. Beklenenden daha zayıf seyreden tüketici beklentileri, azalan ABD tüketici güveni ve birleşik enflasyon, bu hafta ana odak noktası olmaya devam edecek olan DXY’yi destekledi. 

Bitcoin ve kripto için önemli tarihler!

16 Mayıs Salı günü 08.30 EST’de ABD Sayım Bürosu, nisan ayı için perakende satışlarının nihai rakamlarını açıklayacak. Mart ayı için nihai rakam, yüzde eksi 0,4 olan tahminin oldukça altında, yüzde -0,6 oldu. Nisan ayı için tüketici duyarlılığının yüzde 0,7 oranında toparlanması bekleniyor. Güçlü tüketici harcamaları DXY için destekleyici görülüyor ve bu da ralliyi hızlandırabilir. Öte yandan okuma tahminin altında kalırsa tüketicilerin harcama konusunda isteksiz olduklarını gösterecektir. Buna göre, DXY’nin Bitcoin ve kripto fiyatları için yeniden konsolide olması bekleniyor.

17 Mayıs Çarşamba günü 08.30 EST’de Nüfus Sayımı Bürosu nisan ayı için ABD inşaat izinlerine ilişkin ön rakamları açıklayacak. Son zamanlarda ABD borsası ve ardından Bitcoin fiyatı, beklenenden iyi gelen konut verilerine olumlu tepki verdi. Nisan ayında verilen yeni konut ruhsatı sayısı 1.430 milyon ile tahminlerin biraz üzerinde gerçekleşti. 1.430 milyon ruhsat beklentisinin tekrar aşılması, pazar için başka bir katalizör olabilir.

18 Mayıs Perşembe ise Philadelphia Fed en son üretim endeksini açıklayacak. Philly Fed imalat endeksi, çok önemli ISM satın alma yöneticileri endeksi için öncü bir gösterge olarak kabul edilir ve bu nedenle daha geniş finansal piyasa için önemli olabilir. Endeks üst üste dördüncü ayda -19,0 olan tahminlerin altında kalırsa finans piyasasındaki aşağı yönlü tepkinin tekrarlaması muhtemel. Öte yandan, tahminin üzerinde bir okuma, yakın gelecekte bir durgunluk olasılığını azaltacağı için yükseliş olabilir.

19 Mayıs Cuma, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın EST 17.00’de kameraların önüne geçmesi ve önümüzdeki aylarda Fed’in faiz oranı ve para politikası duruşu hakkında yeni bilgiler vermesi nedeniyle haftanın en önemli günü olması bekleniyor. Piyasa oynaklığının artması muhtemeldir.

DXY düştü, BTC yükseldi mi?

DXY söz konusu olduğunda yakında bir karar alınabilir. Teknik analist Gert van Lagen’in açıkladığı gibi DXY’nin 2020/2021’de görülene benzer bir tablo çizmesi muhtemel. Ancak bu sefer yükseliş trendi yerine düşüş trendi sinyali veriyor.

News BTC baş analisti Tony Spilotro’nun yakın zamanda Twitter’da paylaştığı gibi 2020’nin sonlarında DXY’nin tersine dönmesi Bitcoin boğa koşusunun başlangıcı oldu. Tarihin tekerrür edip etmeyeceği ise zamanla görülecek.

Güncel Bitcoin fiyatı ise 27.500 dolara yükselirken, DXY 102.752’den 102.559’a hafif bir gerileme gösterdi.

newsbtc.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin