featured
Shivom

Genomik Veri Merkezi Shivom, ICOS Projesi olarak oylandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Shivom, şirketin ICOS platformu aracılığıyla ICOBox araçlarını almak için yeni bir proje olarak büyük beğeni topladı. Bu platform, ICOS token sahipleri topluluğunun en umut verici fikir olarak gördüklerine oy vermesine izin veriyor ve Shivom, bu yılın başlarında itibaren piyasaya sürülen platformlar arasında en çok oyu aldı. ICOBox daha sonra gelecekteki tokenleri karşılığında önceden hazırlanmış ICO çözümlerini kazananlara önceden ödeme sağlıyor.

Shivom, başka bir gelecek vaat eden teknoloji olan genomik ile birlikte çalışmak için uygulayan blok zincir teknolojisinin yenilikçi bir uygulaması olarak öne çıkıyor. Genomik tıp, 7.000’den fazla hastalığın anlaşılmasını ve tedavisini geliştirmeyi vaat ediyor. Ekosistem, küresel uygulama ile geniş kapsamlı ve potansiyel olarak dönüşümlü kullanımlara sahip olacak.

Shivom’un ardındaki temel düşünce, her bireyin DNA’sının değerli ve mülkiyetli bir bilgi parçası olması, bireylerin bu verilere sahip olması ve bunun nasıl kullanıldığına ve kimin kullanacağına karar vermesi ve ayrıca bunun kullanımı için ödenmesi gerektiğidir.

Shivom COO’su Gourish Singla:

“Genetik analiz için DNA’mı gönderirken kişisel bilgilerimiz genellikle laboratuvar tarafından üçüncü taraf şirketlere, araştırma kurumlarına ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara satılmaktadır. Shivom, her bireyin kendi verilerine ve satma hakkına, ancak istedikleri takdirde hakkı savunuyor. Her kullanıcı, kimlerin genom verilerini görebilecekleri veya eriştirebilecekleri konusunda tam, ayrıntılı denetime sahip olacak. Buna ek olarak, spesifik hastalıkların incelenmesi için gerekli bilgi hacmini elde etmek için firmamız ücretsiz testlerle hastaları da bulmaya niyetli. “

Bu amaçla, şirket, dünyanın en büyük DNA dizileri veritabanı ile bir ekosistem yaratmak için Bitcoin’in altında yatan aynı teknoloji ve diğer kripto paraları kullanan blok zincir teknolojisini kullanmayı planlıyor.

Veritabanını denetlemek ve teknik tavsiyede bulunmak, pazarlama hizmetleri sunmak ve eğitim alanlarını sunmak, katkıda bulunanlar için teşvikler yaratmak, şeffaflık ve davranış hakkında politikalar oluşturmak için yönetimin kar amacı gütmeyen bir Shivom Vakfı kurulacaktır.

Genetik kodlarımızı, yanlış ellerde tuttuğumuz takdirde, ödün verebilecek birden fazla hassas veri tipi vardır. Bu nedenle Shivom veritabanı gizlilik, güvenlik ve şeffaflığı sağlamak için son teknolojiye sahip kripto para sektörü gibi teknolojileri kullanacak ve blok zincir ise verilerin bütünlüğünü ve depolamasına merkezi olmayan bir yaklaşım sağlayacaktır. Blok zincir teknolojisini kullanmak, şu anda geleneksel veritabanı sistemleri ile kıyaslandığında onu engellemek için uygulanabilir bir yol değildir.

Shivom projesi, genetik alanında 20 yıllık tecrübeyi, sağlık hizmetinin ve blok zincirinin kesişiminde otoriter bir konumda birleştiren CEO’su Dr. Axel Schumacher tarafından yönetiliyor. COO Gourish Singla, iş dünyası lideri ve sosyal girişimci de dahil olmak üzere etkileyici bir genomik ve fintech armatürleriyle birleşti; CMO Sally Eaves, Forbes Teknik Konseyi ve FinTech’in profesörü ve CSO Per Lind, IOTA Vakfı’nın kurucu üyeleri.

Bu geniş kapsamlı vizyonun farkına varmanın önemli bir parçası, 10 Ocak 2018‘den itibaren 10 Şubat 2018‘e kadar devam eden bir ICO’nun yürütülmesi olacaktır. Shivom, ICO’da verilerin geliştirilmesine yardımcı olacak miktarda para toplamayı beklemektedir. makine öğrenimi ve yapay zeka da dahil olmak üzere yoğun kullanımlı teknikler kullanmakta ve veri setinden maksimum yarar sağlamaktadır.

Bu iddialı hedefe ulaşmak için Shivom, bir haploid insan genomundaki baz çift sayısına denk gelen 3 milyar tutarında oluşturulacak OmiX tokenleri dağıtmak için ICOBox tarafından geliştirilen teknoloji ve pazarlama araçlarını kullanacak. Bunların üçte biri, yaklaşık 990 milyon token ICO’da dağıtılacaktır. Bunlar, Shivom ekosisteminde kullanılabilecek işlevsel yararlı tokenlerdir.

Detaylı bilgi için;

Web site: shivom.io


Genomik Nedir: kromozomların dizilenmesi tekniklerini uygularak, organizmaların genomlarını, yani bir organizmadaki genler bütününü inceleyen bir biyoteknoloji alt dalı da sayılabilir. Genomiğin başlıca amaçlarından biri, canlılardaki DNA dizisinin tamamının belirlenebilmesidir. (Wikipedia) 


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin