FTX iflas sürecinden bu yana nerdeyse yarim milyar dolarlık saldırıya maruz kaldı

FTX iflas sürecinden bu yana nerdeyse yarim milyar dolarlık saldırıya maruz kaldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto borsası FTX iflas davası devam ederken, gözden düşen sahibi Sam Bankman-Fried, FTX ABD kripto borsasının “çözülebilir durumdaydı ve olmakta” olduğunu yineledi.

SBF, 17 Ocak Salı günü yaptığı açıklamada, FTX ABD’nin “müşteri bakiyelerini aşan yüz milyonlarca doları” olduğunu belirtti. İflas sürecinin bir parçası olarak, FTX borçluları, “hem FTX.com hem de FTX US’de önemli bir dijital varlık açığı olduğu” vurgulandı.

FTX iflas sürecinde daha fazla olumsuz gelişmelere de tanıklık etti. Bunlardan en can alıcı olanı ise hack saldırısı oldu. Çöküşten sonra borsa milyonlarca dolarlık saldırıya maruz kaldı. Kripto paraların saldırıya maruz kalması süreci daha da zor duruma soktu.

FTX iflas ile beraber zorlu sürece girdi

İflas etmiş kripto para borsası FTX, 11 Kasım’da iflas başvurusunda bulunduğundan bu yana yaklaşık 415 milyon dolarlık saldırıya maruz kaldı. 2 ayı aşkın süredir borsa, kripto para birimini hack’lere kaptırdığını söyledi.

Şirket alacaklılara verdiği bir raporda, yaklaşık 323 milyon ABD dolarının FTX’in uluslararası borsasından “yetkisiz bir üçüncü şahıs” tarafından çalındığını belirtti. Aynı zamanda 90 milyon ABD dolarının FTX.US^den çekildiğini açıkladı. Bahamalar merkezli borsanın aracılık kolu olan Alameda Research’ten 2 milyon ABD doları daha çalındı.

Saldırıya uğrayan miktar, FTX’in kurtarma için belirlediği 5,5 milyar ABD doları tutarındaki likit varlığın bir parçasıdır. FTX iflas süreci şirketi ve mağdurlarını ciddi anlamda yıpratmış oldu.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin