FTX çöküşüne rağmen İngiltere'den kripto para hamlesi geldi!
FTX çöküşüne rağmen İngiltere'den kripto para hamlesi geldi!

FTX çöküşüne rağmen İngiltere’den kripto para hamlesi geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İngiliz milletvekilleri ve finans uzmanları, kripto endüstrisinin hem artılarını hem de eksilerini ölçmeye çalışıyor. İngiltere’nin Finansal Hizmetler Bakanı Andrew Griffith, Hazine Komitesini son kripto gelişmelerinden haberdar etti. Griffith’e göre hükümet, kripto paralarda kullanılan temel teknolojiyi kabul etmeyi planlıyor.

Önde gelen kripto borsası FTX’in çöküşünün neden olduğu sonuçlara rağmen, İngiltere hâlâ küresel bir kripto merkezi olmak istiyor. Son raporlara göre, İngiliz milletvekilleri ve finans uzmanları, kripto endüstrisinin Birleşik Krallık’ta gelişmesini onaylamanın hem faydalarını hem de risklerini ölçmeye çalışıyor.

Hazine Ekonomi Sekreteri Andrew Griffith, İngiltere hükümetinin Hazine Komitesini son kripto gelişmelerinden haberdar etti. Griffith, hükümetin Bitcoin, Ethereum ve Cardano gibi dijital varlıklarda kullanılan temel teknolojiyi kabul etmeyi planladığını kaydetti.

Merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC), stablecoin’leri ve NFT’leri dikkate almaya devam ederken hükümetin vergilendirme ve kripto düzenlemelerine ağırlık verdiğini söyledi.

“Piyasada, kripto varlıklarını ve blockchain gibi temel teknolojilerini benimsemenin Birleşik Krallık ekonomisine faydalarını ortaya koyan çok çeşitli tahminler var.”

Griffith ayrıca hükümetin bu yeni teknolojiden en iyi şekilde yararlanması gerektiğini, ancak aynı zamanda tüketicileri koruyan düzenlemelere de hazırlıklı olması gerektiğini iddia etti. Ancak düzenlemeler, bu yıkıcı teknolojinin güvenli kullanımını engellememelidir.

İngiltere hükümetinin ayrıca kripto düzenlemesine odaklanacak bir danışma belgesi sunması bekleniyor. Belge, İngiltere için CBDC gibi konuları da kapsayacak şekilde İngiltere Merkez Bankası ile ortaklaşa oluşturulacak.

İngiltere hükümeti her zaman kripto varlıklarını desteklemede ön saflarda yer almıştır. Ekim ayında, ülkenin yeni Başbakanı Rishi Sunak, Twitter’da paylaşılan bir videoda CBDC’lere desteğini gösterdi.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin