Flaş Bitcoin'de büyük çöküş! Altcoinler patlamaya yapabilir mi?

Flaş: Bitcoin’de büyük çöküş! Altcoinler patlama yapabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in kripto dünyasındaki hakimiyeti günde güne azalıyor. 3-4 sene öncesine göre ciddi oranda azalma yaşayan BTC.d pek varlık gösteremiyor. Zaman zaman piyasayı etkisi altına alsa da bireysel hareket edebilen kripto varlıkları çoğu zaman gördük. Bitcoin hakimiyeti azalış göstermesi en çok altcoinlere yaradı.

BTC geçen yıl tüm zamanların en yüksek seviyesinden sonra geri çekilmeye devam ediyor. Geri çekilme geldikçe baskınlık azalıyor. Ethereum, Avalanche, Solana, Dogecoin gibi birçok varlık yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Hatta buna yüzlercesini ekleyebiliriz. Bu da baskınlık göstergesi 4 yıl içinde eritti. 

Bitcoin hakimiyeti 2021 yılındaki en düşük seviyesinin de altına düştü. TradingView’e göre şu anda %40 altında dolaşan bir dominance var. Hatta anlık olarak yüzde 39,55 seviyesinin altında.

Bitcoin hakimiyeti etkisini kaybediyor

Bitcoin hakimiyeti etkisini kaybediyor

Kripto endüstrisine yeni projelerin dahil olmasıyla birlikte pay dağılımı artıyor. Şu an en büyük payı Bitcoin alsa da altcoinleri yatırımcılar daha fazla tercih ediyor. Aynı zamanda kurumsal yatırımcılarında tercih ettiği altcoinlerin olması dominance dağıtıyor. Bitcoin’den sonra en büyük paya sahip olan ise Ethereum. 

Lider kripto para 3 Ocak 2021’de %73,6 seviyesini aşmıştı. O günden sonra hakimiyetiyle tam bir tezat oluşturdu. 1 seneden beri %46 düşüşle mevcut seviyelere gerilemiş oldu. 

İlk büyük altcoin dalgalanmasının ardından BTC.d yaklaşık %35,5 düşmüştü. O zaman tarihler 11 Ocak 2018 yılını gösteriyordu. Şimdi ise dominance seviyeleri 2018 yılına fazlasıyla yaklaştı. BTC hakimiyetindeki bir düşüş, genellikle altcoinlerin toplanmaya başlayacağının bir işaretidir. Baskınlık azaldıkça altcoinlerdeki hareketlilik daha fazla yaşanıyor.

Altcoinlerin hakimiyeti sürüyor

BTC’nin düşüş göstermesiyle altconlerin hakimiyet alanı genişliyor. Ethereum’un baskınlığı yüzde 20 seviyelerine ulaşmış durumda. BNB, SOL ve ADA gibi varlıklar ise Ether’den sonra baskınlığı artan varlıklar. BNB %3,67, SOL %2,22, ADA ise %1,80 şeklinde piyasada paya sahip. BTC.d azaldığı sürece altcoinlerin hareketi daha sert şekilde gerçekleşeceğin unutmayın. Dominance düşüşü altcoinlerin daha çok patlamasına olanak tanır.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin