Solana (SOL) ağı yine saldırıya uğradı, SOL fiyatı etkilendi mi?
Solana (SOL) ağı yine saldırıya uğradı, SOL fiyatı etkilendi mi?

Solana (SOL) ağı yine saldırıya uğradı, SOL fiyatı etkilendi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para ve 2021’de en çok kazananlardan biri olan Solana’nın (SOL) başka bir dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırısıyla karşı karşıya kaldığı bildirildi.

Bir DDoS saldırısı, genellikle saldırıya uğrayan web kaynağına birden çok istek gönderir. Burada kötü niyetlilerin amacı, platformun birden çok isteği işleme kapasitesini aşmak ve platformun doğru şekilde çalışmasını engellemektir.

Solana ağının son altı ay içinde üçüncü kez böyle bir saldırıya maruz kalıyor. Bu da verilen ağda verilen hizmetlerin aksamasına neden oluyor. Hizmet kesintisi süresi bu sabah erken saatlerde başladı ve ağ saat 7 civarında (UTC+8) tekrar açıldı ve şu anda normal şekilde çalışıyor.

SOL ağındaki artan sayıda DDoS saldırısının, blok zincirindeki temel kusurlardan kaynaklandığına inanılıyor. Aralık 2021 tarihli bir Grayscale güvenlik raporu, SOL’un yaygın olarak kullanılmayan ve amaçlandığı gibi çalışmayabilecek yeni bir blok zinciri teknolojisi kullandığını vurgulamıştı. SOL ağının işlevselliğini etkileyen veya ağı saldırılara karşı savunmasız hale getiren kusurlar da dahil olmak üzere, ağın altında yatan şifrelemede kusurlar olabilir düşüncesi hakim.

Solana teknik kusurların üstesinden gelebilecek mi?

Solana ağı ilk olarak 24 saatten fazla bir süreliğine çöktü ve birçok düzeltme denemesinden sonra bile geliştiriciler sonunda ağı yeniden başlatmak zorunda kaldılar. Solana’nın çekirdek ekibi bu saldırıları görmezden gelse de, topluluk Solana’nın temel kusurlar üzerinde çalışması gerektiğini düşünüyor. Altcoin, küçük iniş ve çıkışlara rağmen olağanüstü bir 2021 prformansına sahipti, ancak yılın başında olası bir DDoS saldırısı, ağın hala savunmasız olduğunu bir kez daha vurguladı.

SOL, bu yıl Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 260$’a ulaştı ve şu anda zirveden %35 oranında düşük seyrediyor. Altcoin şu anda son 24 saatte %3 düşüşle 167 dolardan işlem görüyor. Solana’nın fiyatındaki mevcut düşüş eğilimi, genel düşüş piyasasının bir sonucu olarak görülüyor ve DDoS saldırısının şimdiye kadar çok az etkisi olmuş gibi görünüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin