featured

Fed’in faiz stresi etkisini bir kez daha gösterdi: Bitcoin ve Ethereum’daki tasfiyeler can yaktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, Bitcoin ve Ethereum fiyatlarının 27 Temmuz’daki FOMC toplantısı öncesinde kilit destek seviyelerini sürdüremedi. Maalesef, bir kez daha piyasa faiz stresini yaşadı. Bu yüzen geçen haftaki kazanımlarını hiçbir anlamı kalmadı.

Kripto piyasası, son 24 saat içinde yaklaşık 80.000 trader’ı tasfiye etti. Bu da 250 milyon doların üzerinde toplam paranın liq olmasına neden oldu.

Bu hafta yükselen FUD, Federal Rezerv’in 100 baz puanlık faiz artırımı olasılığını yükseltiyor. 75 baz puanlık faiz artırımı olasılığı geçen hafta %80’den %75’e düştü.

Ekonomistler 50-75 baz puanlık bir faiz artışı beklerken, Fed bu ayki 75-100 baz puanlık faiz artırımının ardından faiz artırımlarının yavaşlayacağına işaret ediyor.

Bitcoin ve Ethereum tasfiyeleri tavan yaptı

Piyasanın en değerli varlıkları Bitcoin ve Ethereum fiyatları bugün 20.895 dolar ve 1.380 dolara düşerek 22.8 bin dolar ve 1500 dolar gibi temel psikolojik seviyelerin altına geriledi.

Coinglass’ın verilerine göre, son 24 saatte yaklaşık 80.000 trader saf dışı kaldı. Bunun karşılığında çeyrek milyon dolar tasfiye edildi. 

En iyi kripto para birimleri arasında Ethereum, 109 milyon doların üzerinde en yüksek tasfiyeyi kaydetti. Bitcoin (BTC), Ethereum’u 56 milyon doların üzerinde tasfiye ile takip etti.

Altcoin piyasası kan ağlıyor

Ethereum Classic (ETC), Solana (SOL), Polygon (MATIC), Ripple (XRP), Avalanche (AVAX), Cardano (ADA), ApeCoin (APE), Optimism (OP), Stepn (GMT) ve Dogecoin (DOGE) son 24 saat içinde tasfiye edilen en iyi kriptolar arasında.

Yazma sırasında, Bitcoin (BTC), kripto borsalarında 46,69 milyon dolar Long pozisyon ve 9,80 milyon dolar Short pozisyon gördü. Ethereum (ETH) ise, son 24 saatte 91.69 milyon dolarlık Long ve 18.36 milyon dolarlık Short vadeli likiditeye tanık oldu. En fazla tasfiyeyi Okex, Binance ve FTX kaydetti.

100 bps Fed faiz artışı gündemde

Zayıf kripto ve küresel borsalar, ABD Federal Rezervinin enerji ve gıda fiyatları yükselmeye devam ettikçe piyasaları daha agresif bir faiz artırımıyla şaşırtabileceğini gösteriyor.

CME FedWatch Tool’a göre 75 baz puanlık faiz artışı olasılığı %76. Oysa 100 baz puanlık faiz artışı olasılığı %24. Fed, para politikasına karar vermek için muhtemelen enerji, gıda ve konut fiyatlarına bakacaktır.

Kripto analistleri, faiz artışına rağmen Bitcoin ve Ethereum fiyatlarının sırasıyla 20 bin dolar ve 1.200 dolar seviyelerinin üzerinde kalacağını düşünüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin