Ethereum staking işlemleri hız kazanıyor! 2.000 dolar seviyesi geri alınabilir mi?
Ethereum staking işlemleri hız kazanıyor! 2.000 dolar seviyesi geri alınabilir mi?

Ethereum staking işlemleri hız kazanıyor! 2.000 dolar seviyesi geri alınabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum (ETH) bu hafta yüzde 4 yükselerek 1.850 dolar direncini aştı. Yatırımcıların DeFi staking’inde hız kazanmasıyla ETH, önümüzdeki günlerde daha fazla kazanç elde edecek gibi görünüyor. Boğalar, 2.000 dolarlık ETH fiyat tahminini doğrulamak için yeterli ivmeye sahip mi?

Bu hafta kripto para piyasası, Ethereum (ETH) ve diğer Layer-1 kripto paraların büyük kazançlar elde etmesiyle dalgalanmalar yaşadı. Zincir üstü veriler, ETH sahipleri arasındaki staking faaliyetlerindeki artışın mevcut rallinin arkasında kritik bir faktör olduğunu gösteriyor.

İşte bu nedenle Ethereum yatırımcıları önümüzdeki günlerde daha fazla kazanç elde etmeyi bekliyor.

ETH staking tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Bu hafta, ETH 2.0 ana ağı ve DeFi akıllı sözleşmelerinde stake edilen ETH dolaşım arzının yüzdesi, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Grafik, 17 Mayıs’tan itibaren Ethereum yatırımcılarının 22 Mayıs itibarıyla ek 430.500 ETH stake ettiğini gösteriyor.

Ethereum (ETH) Fiyat Tahmini - Mayıs 2023. Akıllı Sözleşmelerde Arz

Akıllı sözleşmelerdeki arz metriği, yatırımcıların çeşitli staking protokollerinde kilitlediği bir kripto paranın dolaşımdaki arzının yüzdesini izler. Bu oran arttıkça, piyasa arzında geçici bir kıtlığa neden olur.

Ethereum yatırımcıları bu oranda pay almaya devam ederse, son ETH fiyat artışı uzun süreli bir boğa rallisine dönüşebilir.

ETH hâlâ değerinin altında

Ethereum (ETH) hâlâ değerinin altında olduğunu gösteren belirtiler gösteriyor. ETH ağ değerinin işlem hacmine (NVT) oranındaki düşüş bu durumu ortaya koyuyor. 20 Mayıs ile 22 Mayıs arasında Ethereum NVT oranının %49 düşerek 92,92’den 46,64’e gerilediği gözlemlendi.

Ethereum (ETH) Fiyat Tahmini - NVT oranı. Mayıs 2023.

Stratejik yatırımcılar genellikle bir kripto para biriminin piyasa kapitalizasyonu ile altta yatan işlem etkinliği arasındaki ilişkiyi değerlendirmek için NVT oranını kullanır. NVT oranı önemli ölçüde düştüğünde, varlığın hâlâ değerinin altında olduğunu ve daha fazla fiyat artışı potansiyeli olduğunu gösterir.

Düşük NVT oranı, diğer yatırımcıları yükselen balinaların işlemlerini takip etmeye teşvik edebilir. Bu gerçekleşirse, talep artabilir ve ETH fiyat tahminlerini doğrulayabilir.

ETH fiyat tahmini: 2.000 dolara ulaşılabilir

IntoTheBlock’un Para Fiyat Dağılımı Giriş/Çıkış verileri, Ethereum’un yakın gelecekte 2.000 dolarlık bir dönüm noktasını geri alabileceğini gösteriyor.

Ancak Ethereum’un 1.925 dolarlık direnç seviyesini aşması zor olabilir. Bu seviyede, 1.41 milyon yatırımcının 1.31 milyon ETH satışı yapabileceği ve geri çekilmeyi tetikleyebileceği belirtiliyor.

Bununla birlikte, yükseliş ivmesi güçlenirse, bu yatırımcılar yükselişe geçebilir ve ETH’nin 2.100 dolara kadar yükselmesini sağlayabilir.

Ethereum (ETH) Fiyat Tahmini - Mayıs 2023 - In/Out of The Money fiyat verileri.

Yine de, ETH fiyatı tekrar 1.800 doların altına düşerse, Ethereum fiyat tahminleri geçersiz olabilir. Ancak, ortalama 1.800 dolardan 4.86 milyon ETH satın alan 3.23 milyon yatırımcı tarafından sağlanan bir miktar destek olabilir.

Eğer bu destek seviyesi tutulamazsa, ETH’nin 1.750 dolara düşmesi beklenebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin